Potrivit ziaruldeiasi.ro, dacă decizia judecătorilor Tribunalului Iași va rămâne definitivă, grefiera va scăpa de închisoare. Totuși, tânărul va sta în spatele gratiilor 2 ani și 8 luni de închisoare. Avocatul Olivian Moroşanu, apărătorul grefierei Solo­mon, a precizat că respectă decizia instanţei, un comentariu similar având şi un alt avocat din dosar, Ionuţ Iftode. La rândul său, avocatul Cristian Con­stantin Curcă, a precizat: „Respect de­cizia instanţei, însă o vom ataca cu apel“.

Acuzațiile din acest caz au apărut în mai 2014. Atunci, în rândul anchetatorilor a ajuns informația că tânărul Vlad Obreja, în vârstă de 23 de ani, se ocupă cu trafic de droguri. Anchetatorii au precizat că el „îşi ameninţa cumpărătorii în permanenţă cu acte de violenţă în cazul divulgării activităţii sale infracţionale“.

Cristina Solomon avea rolul de a colecta sumele băneşti provenind din comercializarea drogurilor de risc reprezentând profitul personal al inculpatului Obreja Paul Vlad şi deţinerea banilor într-un seif ascuns iniţial la domiciliul acesteia şi ulterior mutat în alte locaţii aparţinând numitei Solomon Cristina, pentru a nu fi descoperit de către organele judiciare în eventualitatea declanşării unei anchete penale împotriva inculpatului Obraja Vlad“, au precizat procurorii DIICOT.