Grecii către nemţi: nu ieşim din zona euro

Grecii către nemţi: nu ieşim din zona euro

Ghikas Hardouvelis, consilier economic al premierului grec, a reafirmat opţiunea Greciei de a rămâne în zona euro, într-un interviu publicat astăzi, după recentul apel al ministrului german de interne ca Atena să renunţe la moneda unică, informează AFP.

“A lăsa Grecia să iasă din zona euro nu ar face decât să aducă inflaţie, scăderea foarte mare a salariilor, distrugerea a numeroase instituţii şi întreprinderi sănătoase şi pierderi de patrimonii", a declarat Ghikas Hardouvelis pentru săptămânalul To Vima.

“O ieşire din zona euro ar fi o înfrângere strategică", a subliniat acest bancher şi profesor de economie, consilier al premierului Lucas Papademos.

Ministrul german de interne, Hans-Peter Friedrich, pledase - într-un interviu publicat sâmbătă de săptămânalul Der Spiegel - pentru ieşirea Greciei din zona euro, apreciind că statul elen ar fi mult mai competitiv în afara uniunii monetare.

Ne puteți urmări și pe Google News

“Nu mă refer la excluderea Greciei" din zona euro, “ci la crearea de stimulente pentru retragere care nu pot fi refuzate", afirmase ministrul german.