Grecia: Un deputat neonazist a luat la bătaie, în direct, două parlamentare de stânga | VIDEO

Grecia: Un deputat neonazist a luat la bătaie, în direct, două parlamentare de stânga | VIDEO

Un deputat grec neonazist a agresat doi parlamentari de stânga, în timpul unei dezbateri în direct, în această dimineaţă, pe postul Tv Ant1, înaintea alegerilor legislative programate pe 17 iunie.

Parchetul din Atena a ordonat arestarea deputatului, membru al partidului neonazist "Zori Aurii", a indicat o sursă judiciară.

Potrivit "Le Figaro", Ilias Kasidiaris, purtător de cuvânt al formaţiunii "Zorii Aurii", care la alegerile din 6 mai a obţinut 6,95 din voturi, şi-a ieşit din minţi în momentul în care deputata de stânga Rena Dourou a amintit faptul că acesta este urmărit de justiţie pentru un atac armat, în 2007. Procesul său a început ieri, dar a fost amânat pentru 11 iunie. După comentariul deputatei, Kasidiaris i-a aruncat un pahar cu apă în faţă, insultând-o, înainte de a se întoarce spre o altă deputată, comunista Liana Kanneli, care se ridicase să protesteze. Parlamentarul neonazist a împins-o şi a început să îi tragă câteva palme şi pumni, fără ca moderatorul emisiunii să mai aibă timp să intervină. Un jurnalist de la postul de televiziune a precizat că angajaţii au încercat să îl reţină, însă acesta a părăsit studioul. Incidentul a tulburat apele în Grecia, unde, la 17 iunie vor avea loc noi alegeri anticipate, în urma eşecului formării unui guvern după scrutinul din 6 mai. Formaţiunea neonazistă are în continuare şanse să intre în Parlament, chiar dacă acum ar obţine în jur de 4 -5 procente. La alegerile generale de acum patru ani, partidul a obţinut doar 0,23%. Explicaţia acestei populariatăţi în creştere ar fi retorica rasistă a reprezentanţilor partidului, anti-imigraţie, care rezonează tot mai mutl cu grecii ce dau vina pe sutele de mii de imigranţi pentru valul de infracţionalitate cu care se confruntă.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/2Hk2FqoZoOQ" frameborder="0" height="315" width="420"></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News