Grecia: Sediul partidului neonazist Zori Aurii, incendiat

Grecia: Sediul partidului neonazist Zori Aurii, incendiat

Unul dintre sediile partidului neonazist grec Zori Aurii a fost ţinta unui incendiu criminal la Atena, la o zi după asasinarea unui tânăr irakian în centrul capitalei, a indicat o sursă din poliţie.

Birourile partidului Zori Aurii (Cryssi Avghi, în limba greacă), formaţiune xenofobă care a reuşit să intre în Parlament cu 7% din voturi la alegerile legislative din iunie, erau goale în momentul atacului.

Din primele informaţii, se pare că mai multe persoane au dat foc unui lichid inflamabil împrăştiat în afara uşii biroului, un mod de operare asemănător cu cel al zecilor de acţiuni comise în ultimii ani la Atena şi atribuite mişcării anarhiste de către poliţia greacă.

Anchetatorii nu exclud o acţiune de represalii faţă de uciderea unui tânăr irakian, duminică, în centrul Atenei, înjunghiat mortal de cinci motociclişti care încă sunt căutaţi de poliţie.

Într-un comunicat, formaţiunea neonazistă şi-a anunţat determinarea de a continua "Lupta Naţională până când Grecia va aparţine din nou grecilor".

Ne puteți urmări și pe Google News

Partidul Zori Aurii este bănuit că ar fi la originea unui val de violenţe xenofobe care a cuprins Grecia în ultimele luni, pe fondul impunităţii autorilor şi al retoricii guvernamentale antiimigranţi.