Grecia se teme de un exod al sirienilor. Atena îşi întăreşte frontiera cu Turcia

Grecia se teme de un exod al sirienilor. Atena îşi întăreşte frontiera cu Turcia

Grecia a decis să desfăşoare aproximativ 2000 de grăniceri în plus, în punctele de frontieră cu Turcia, pentru a preveni un aflux masiv al refugiaţilor sirieni în această ţară, ca urmare a conflictului care afectează de peste un an Siria.

Aceste întăriri vor fi trimise în regiunea nord-estică Evros, unde Grecia împarte o fâşie de graniţă de 212 km cu Turcia. În prezent, în această zonă există în jur de 600 de grăniceri, transmite agenţia rusă Ria Novosti. În plus, un număr de 26 de bariere plutitoare vor fi plasate de-alungul râului Evros, care este considerat principala intrare pentru imigranţii ilegali care încearcă să ajungă în Uniunea Europeană. Conform statisticilor UE, peste 80% din imigranţii ilegali intră în Uniunea Europeană prin "porii" de graniţă dintre Turcia şi Grecia. În încercarea de a combate fenomenul, mai ales în contextul crizei care afectează ţara. Grecia a început construirea unui zid de 12 km de-alungul graniţei sale cu Turcia, care urmează să fie finalizat în octombrie.

Agenţia ONU pentru refugiaţi preciza luna trecută că 230.000 de sirieni şi-au părăsit casele, fugind din faţa violenţelor ce au cuprins ţara în ultimul an.

30.000 de sirieni s-au refugiat deja în Turcia, Liban şi Iordania, şi zilnic sute de persoane fug în statele vecine.

Ne puteți urmări și pe Google News