Evenimentul Zilei > Economie > Grecia scapă de faliment: Va primi banii la timp!
Grecia scapă de faliment: Va primi banii la timp!

Grecia scapă de faliment: Va primi banii la timp!

Cea de a 6-a tranşă din acordul de împrumut acordat Greciei în luna mai 2010 de Uniunea Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Centrală Europeană va fi vărsată 'la timp, în cursul lunii octombrie', a declarat marţi ministrul grec de Finanţe, Evangelos Venizelos, transmite AFP, preluată de Agerpres.

”Este ridicol să spui că Grecia sau orice altă ţară din Europa va intra în faliment”, a declarat Evangelos Venizelos la întoarcerea sa de la Washington, unde a participat la reuniunile FMI şi G20. Acesta a dat asigurări că banii vor fi primiţi în timp util.

Oficialul elen a precizat că Grecia şi creditorii săi au ajuns la un acord cu privire la bugetul pe 2011 şi 2012. ‘Urmează acum să ajungem la o înţelegere pentru 2013 şi 2014’, a adăugat Evangelos Venizelos, precizând că reprezentanţii troika vor ajunge la Atena în cursul acestei săptămâni.

De asemenea, Evangelos Venizelos a criticat pieţele şi pe cei care vehiculează zvonuri potrivit cărora Grecia a început să discute un proiect vizând ştergerea cu 50% a datoriilor sale. Potrivit oficialului elen cei care vehiculează aceste zvonuri dau dovadă de o ‘ignoranţă colosală’.

Atena are neapărat nevoie de vărsarea tranşei de opt miliarde de euro pentru a evita intrarea în incapacitate de plată în condiţiile în care datoriile sale depăşesc 350 miliarde de euro. În schimb, Grecia s-a angajat să accelereze planul de asanare a finanţelor publice via noi măsuri de austeritate şi un mare plan de privatizare.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: