Potrivit numărătorii finale, 230 de parlamentari din 298 prezenţi au votat pentru adoptarea unei reforme a justiţiei civile şi punerea în aplicare a unei directive europene privind băncile, 63 au votat împotrivă, iar 5 s-au abţinut, notează AFP.

Un calcul ce nu era definitiv stabilea la 31 numărul de deputaţi ce au votat nu în rândurile SYRIZA, formaţiunea radicală de stânga a prim-ministrului Alexis Tsipras, faţă de 32 săptămâna trecută la care s-au adăugat 6 abţineri şi o absenţă.

Împărţirea proiectului de lege în două articole pentru care deputaţii au putut să voteze a complicat calculul repartizării voturilor.

Fostul ministru al Finanţelor Yanis Varoufakis, care a votat „nu” săptămâna trecută, de data aceasta a votat „da”.

La fel ca miercurea trecută, SYRIZA a putut conta pe voturile partenerului ei de coaliţie, partidul naţionalist de dreapta ANEL, şi pe cele ale opoziţiei obţinând o majoritate largă de 230 de voturi pentru. Această majoritate a fost de 229 de voturi săptămâna trecută.

Acest al doilea vot în procedură de urgenţă într-o săptămână deschide calea finalizării, de aşteptat la jumătatea lunii august, a unui al treilea plan de ajutor pentru Grecia, de cel puţin 80 de miliarde de euro pe trei ani, al cărui principiu a fost adoptat la 13 iulie cu UE şi FMI.