Evenimentul Zilei > Actualitate > „Grecia nu va ceda nicio proprietate fără război”
„Grecia nu va ceda nicio proprietate fără război”

„Grecia nu va ceda nicio proprietate fără război”

Discuţiile din ultimul timp despre posibilitatea ca Grecia să vândă o parte din proprietăţile statului sunt absurde. Foarte puţine sunt cazurile în istorie în care statele au fost dispuse să cedeze proprietăţi fără război, a afirmat Ilias Papageorgiadis, CEO al companiei de consultanţă imobiliară MORE Real Estate Services, în cadrul unui chat cu cititorii EVZ.

"Ultima ţară care a vândut un teren a fost Rusia imperială, atunci când a cedat Alaska Statelor Unite ale Americii. Este absurd să crezi că Grecia poate vinde ceva fără război", spune el.

Insulele greceşti sunt deţinute de statul elen şi de populaţie. "Fiecare insulă are mii de proprietăţi private. Credeţi că, dacă România are probleme cu datoria, poate vinde judeţul Constanţa?", a comentat Papageorgiadis.

Episodul în care grecii, cu o armată de doar câteva mii de persoane, s-au opus invaziei nemţilor, în cel de-al doilea război mondial, este unul din cele mai importante pentru istoria elenilor.

"Bunicul meu a luptat atunci şi orice grec are pe cineva care a luptat atunci. Ce credeţi că suntem dispuşi să cedăm în afară de bani?", a întrebat retoric Papageorgiadis.

Adevăratele probleme ale elenilor

În opinia acestuia, problema cu care se confruntă acum societatea greacă ţine de mentalitate: "Mentalitatea grecilor s-a schimbat în rău în ultimul timp. Grecia s-a transformat dintr-o ţară cu oameni muncitori şi oameni de afaceri performanţi într-una unde minoritatea lucrează mult şi majoritatea, până în 2010, a căutat un job călduţ la stat".

Şi clasa politică are probleme. Blocajele pe care le întâmpină din partea sindicatelor când încearcă implementarea măsurilor de austeritate au o explicaţie simplă: "Sindicatele au susţinut guvernul actual în alegerile din 2009 şi este dificil pentru guvern să taie toate legăturile care îl leagă de acestea".

În opinia sa, Grecia ar trebui să concedieze 300.000 de bugetari şi să primească o reducere a datoriei mai generoasă decât procentul de 21% convenit, pentru a ieşi din criză.
Citiţi şi:

  • Ce vinde Grecia ca sa iasă din criză. Vezi hotelurile şi insulele vizate
  • Grecia – ieftină ca braga ca să scape de datorii
  • Cum iese Grecia din criză: se vinde Germaniei
  • Grecia a ajuns în ziua Z. Salvarea Europei, aproape
  • Lumea trebuie să fie pregătită pentru un nou val de criză
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: