Grecia nu mai are soluţii: Se vinde bucată cu bucată!

Grecia nu mai are soluţii: Se vinde bucată cu bucată!

Disperarea la care au ajuns autorităţile elene, în încercarea de a face rost de bani pentru a-şi plăti datoriile, a atins noi limite.

Grecia a lansat astăzi licitaţia pentru vânzarea fostelor instalaţii olimpice şi a unui fost aeroport de pe zona de coastă situată la sud de Atena, o amplă operaţiune imobiliară inclusă în planul de privatizări menit să acopere o parte din datoria ţării, relatează AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.

''Ne aşteptăm la un interes internaţional puternic faţă de acest proiect, iar investiţiile să stimuleze creşterea economiei elene. Aceasta este o ocazie excelentă de a dezvolta o destinaţie de clasă mondială de care să beneficieze Atena, Grecia şi estul Mediteranei'', a declarat Costas Mitropoulos, şeful noii agenţii de stat responsabile cu aplicarea programului de privatizare.

Situată la 8 km sud de Atena, zona Hellinikon are o suprafaţă triplă faţă de statul Monaco, dublă comparativ cu Hyde Park din Londra şi echivalentă cu Central Park din New York. Ea se întinde în total pe 620 ha şi oferă acces la mare pe o linie de coastă de 3,5 km.

Ne puteți urmări și pe Google News

Majoritatea construcţiilor, printre care instalaţiile construite cu costuri foarte mari pentru Jocurile Olimpice din 2004 şi rămase neexploatate ulterior, vor putea fi demolate pentru a fi înlocuite de proiecte rezidenţiale sau turistice, parcuri comerciale, porturi de agrement.

Licitaţia pentru achiziţionarea capitalului majoritar al societăţii Hellinikon SA, care deţine terenurile, va rămâne deschisă până la 30 martie, rezultatele fiind aşteptate până la sfârşitul anului viitor.

Grecia s-a angajat pe lângă creditorii săi internaţionali că va obţine 50 de miliarde de euro până în 2015 din privatizări şi exploatarea comercială a domeniului public, pentru a acoperi o parte a uriaşei sale datorii publice, situată în prezent la peste 160% din PIB.