Grecia a adoptat bugetul de austeritate pentru 2013. Atena trebuie să economisească aproape 10 miliarde de euro

Grecia a adoptat bugetul de austeritate pentru 2013. Atena trebuie să economisească aproape 10 miliarde de euro

Parlamentul grec a adoptat în cursul nopţii de duminică spre luni bugetul pe anul 2013 care prevede economii în valoare de 9,4 miliarde de euro, cerute de Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

Peste 150 de deputaţi din totalul de 300 au votat în favoarea proiectului de buget, printre care parlamentarii celor trei partide ale coaliţiei guvernamentale, dreapta (Noua Democraţie), socialişti (PASOK) şi Stânga Democrată, fapt ce va permite UE şi FMI să continue plata împrumuturilor angajate de Grecia, potrivit AFP.

Noi manifestaţii de protest contra măsurilor de austeritate au avut loc ieri după-amiază la Atena, în timp ce Parlamentul se pregătea să supună la vot la vot în cursul serii proiectul de buget pentru 2013.

La apelul sindicatului GSEE (privat) şi a Adedy (public), demonstranţii s-au reunit în piaţa Syntagma din centrul capitalei elene.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru creditorii externi ai Greciei - Uniunea Europeană şi FMI - continuarea măsurilor de austeritate bugetară constituie o condiţie esenţială pentru virarea către Atena a unei tranşe de 31,2 miliarde de euro din programul de asistenţă financiară internaţională, adaugă sursa citată.