Editura Evenimentul si Capital

GRAV!!! Curtea de Apel Cluj nu vrea să afle dacă DNA Cluj a INVENTAT un MARTOR în dosarul Uioreanu

Autor: | | 0 Comentarii | 1245 Vizualizari

Cei doi judecători de la Curtea de Apel Cluj, care judecă apelul în celebru dosar Uioreanu, se joacă de-a justiție și nu vor să afle dacă DNA a inventat sau nu un martor. Audieri suspecte de martori, au avut loc azi la Curtea de Apel Cluj.

Dreptul la apărare, garantat de Constituție și de legile justiției, este doar un text trecut pe o bucată de hârtie, atunci când vine vorba despre DNA.

Pe parcursul judecății dosarului Uioreanu, avocații celor judecați au avut bănuiala că unul dintre martori din dosar, audiat cu identitate secretă, Ioan Ursache, este una și aceeași persoană cu denunțătorul Răzvan Pop.

La un moment dat, judecătorii Claudia Ilieș și Valentin Chitidean au dispus ca atât martorul cu identitate protejată, cât și denunțătorul Pop, să fie audiați la același termen de judecată, tocmai pentru a elucida acest mister.

La ultima ședință de judecată, culmea, Răzvan Pop a trimis la dosar un document că este plecat în străinătate, iar DNA Cluj, un alt document din care rezulta că martorul protejat Urscache nu poate fi audiat din cauza incompatibilității tehnicii speciale, folosite pentru distorsionarea vocii și a imaginii. Deci, niciunul dintre ei nu a putut fi audiați. Primul semn de întrebare!

Judecătorii se fac că plouă

La termenul de miercuri, primul a fost audiat martorul protejat Ursache, fără ca denunțătorul să fie prezent, la începutul dezbaterilor, deși judecătorii au dispus acest lucru. Al doilea mare semn de întreabare. În tot acest timp, Pop putea fi audiat în camera seceretă, și putea foarte bine să răspundă la numele de Ioan Ursache. Dacă era prezent la dezbaterile din sala de judecată, așa cum au dispus magistrații, se putea elucida misterul, și anume că Pop nu este Ursache. Acest lucru nu s-a întâmplat deoarece judecătorii nici nu au vrut să afle unde este Pop.

După ce martorul Ursache a povestit verzi și uscate, culmea, despre cum a găsit laptopul cu celebra lista a lui Horea Uioreanu, unde erau trecute o serie de nume și de sume, pe malul unui baraj, audierea a intrat într-un impas, deoarece denunțătorul Pop, a apărut doar după o jumătate de oră, motivând că a uitat acasă câteva documente.

Judecătorii nu vor să știe cine este Urasche!

Interesant este și faptul că cei doi judecători au refuzat să afle idenitatea reală a martorului Ursache. Codul Penal și cel de Procedură Penală, le permite magistraților să afle, doar ei, identitatea martorilor protejați. Această prevedere legală este prevăzută pentru a preîntâmpina abuzuri ale procurorilor, cum este și cel din cauza de față, și anume de a inventa un posibil martor, ca să își întărească acuzarea. Al treilea mare semn de întrebare!

Cum și-a bătut joc Ursache de judecători!

Pagina 1 din 2
Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI