În seara zilei de 23 august, în jurul orei 20.55, la o curbă după stația Câineni, trenul Regio 2464 Podu Olt – Băbeni a intrat în coliziune cu tirul și a deraiat. În tren mai erau patru pasageri, în afară de personalul aferent. Toți oamenii au fost preluați cu mașini puse la dispoziție de compania feroviară și duși la destinație.

 

 

Până la eliberarea liniei ferate, circulația în zona accidentului va fi afectată. La locul impactului a ajuns ambulanța SMURD, care a preluat un călător rănit și pe mecanicul de locomotivă, a anunțat CFR într-un comunicat oficial.

 

 

Echipe feroviare de la Siguranța Circulației CFR Călători și CFR Infrastructură s-au deplasat la fața locului pentru eliberarea liniei si pentru reluarea circulației în condiții de siguranță.

 

Alina Predescu, purtătoarea de cuvânt de la CFR Călători a declarat: La această oră, o macara de mari dimensiuni eliberează gabaritul pentru reluarea circulației. Traficul se desfășoară cu preluarea pasagerilor de la trenurile afectate cu mijloace auto.