Autoritățile din oraşul german Mainz au retras licența de funcţionare a singurei grădiniţe musulmane din întregul land, pe motiv că promova ideologia salafistă a Frăţiei Musulmane, informează stirileprotv.ro

Acest incidentul dă apă la moară populiștilor de extremă-dreapta, care o acuză pe Angela Merkel că şi-a pus în pericol ţara, deschizând larg porțile, în 2015, pentru aproape 900.000 de solicitanți de azil, majoritatea musulmani.

Când închiderea unei grădinițe se face în interesul copiilor, este limpede că acolo se întâmpla ceva rău. Autorităţile din Mainz au denunţat promovarea unor idei contrare Constituției germane şi valorilor democratice. 

Alarma a sunat încă din 2012, când Muhammad Al Ariffi, un predicator controversat, a început să participe la evenimentele societății care administrează grădinița.

Professor Susanne Schröter, expertă în Islam: „Este un notoriu predicator salafist al urii, nu știu cum s-o spun altfel, predică ura împotriva ne-musulmanilor, dar și a musulmanilor care nu-i împărtășesc viziunea. Pentru el, toţi aceștia sunt necredincioși.”

De curând, a ieşit la iveală faptul ca respectiva grădiniţa colaborează şi cu o altă figură a mişcării salafiste ultraconservatoare, care le citeşte copiilor cărţi nepotrivite.

Susanne Schröter: „În spatele acestor învăţături este un concept anti-integrare. Promovează o societate paralelă, în care sunt negate valorile societății.”

Combinaţia dintre copii de grădiniţă şi promovarea urii este una explozivă.

Susanne Schröter: „Acești copii sunt făcuți să creadă că trăiesc într-o țară inamică și că trebuie să strângă rândurile ca musulmani și să lupte. Acest lucru a creat deja probleme majore în școli.”

Societatea arabă care administra grădiniţa Al Nur respinge acuzaţiile de extremism şi va contesta în instanţă decizia.

Samy El Hagrasy, societatea Arab Nil Rhein: „Al-Arifi este un erudit sirian binecunoscut, oamenii din comunitatea noastră au zis că ar trebui să vină și aici, la noi.”

Copiii din grădinița Grădiniţa Al Nur vor fi redistribuiți către alte grădinițe.

Sursa foto: dcnews.ro

Te-ar putea interesa și: