Evenimentul Zilei > Politica > Goţiu nu vrea să fumeze pipa păcii cu Palada. Cel puţin nu acum. REACŢIE DE ULTIMĂ ORĂ
Goţiu nu vrea să fumeze pipa păcii cu Palada. Cel puţin nu acum. REACŢIE DE ULTIMĂ ORĂ

Goţiu nu vrea să fumeze pipa păcii cu Palada. Cel puţin nu acum. REACŢIE DE ULTIMĂ ORĂ

Provocat de Mirel Palada, senatorul USR Mihai Goţiu a reacționat imediat. El a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, că nu a decis încă dacă acceptă oferta lui Palada, care, într-adevăr i-a ”întins o mână” şi l-a invitat la o dezbatere despre violenţa. Goțiu nu ştie dacă Palada chiar crede în mesajul său ori l-a transmis la recomandarea avocaţilor.

”Am citit acum mesajul d-nului Mirel Palada şi, cel mai probabil, voi avea nevoie de câteva zile pentru a reflecta mai temeinic asupra lui şi, mai ales, pentru a mă consulta cu cei care mi-au transmis diferite mesaje după agresiunea la care am fost supus. Eu am suportat o agresiune fizică, dar sute de mii de cetăţeni români au fost afectaţi de imaginile violenţei transmise de televiziuni şi în mediul online şi vreau să cunosc şi punctul lor de vedere”, a declarat, pentru Mediafax, Mihai Goţiu.

Senatorul USR a reamintit de intenţia sa ca Parlamentul să condamne violenţa din viaţa publică. ”Din păcate, am fost surprinşi de faptul că, în Parlament, reprezentanţii PSD şi ALDE s-au opus unei rezoluţii comune a tuturor partidelor care să condamne, fără echivoc, violenţa. Nu-mi dau încă seama dacă d-nul Mirel Palada crede în mesajul pe care l-a transmis acum ori a acceptat să-l transmită doar pentru că asta i-au recomandat avocaţii având în vedere procesul pe care nu-l va putea evita. Dincolo, însă, de motivaţia d-nului Palada, o largă dezbatere în societate pentru combaterea violenţei este mai mult decât necesară şi consider că Parlamentul este locul de unde ar trebui să pornescă. Cu atât mai mult cu cât avem deja în lucru proiecte de legi care îşi propun să limiteze violenţa”, a mai spus Goţiu și i-a transmis lui Palada să doneze o sumă de bani unei asociaţii care luptă împotriva violenţei, în semn de bună credinţă.

Amintim că în data de 14 septembrie, senatorul USR Mihai Goţiu a mers la Poliţie și a depus plângere penală pentru ultraj împotriva sociologului Mirel Palada, după ce acesta l-a lovit în timpul pauzei de publicitate a unei emisiunii la care erau invitaţi amândoi.