Evenimentul Zilei > Politica > Gorghiu: Voi propune sesiune extraordinară pentru SIE, dacă nu va fi plen în actuala sesiune
Gorghiu: Voi propune sesiune extraordinară pentru SIE, dacă nu va fi plen în actuala sesiune

Gorghiu: Voi propune sesiune extraordinară pentru SIE, dacă nu va fi plen în actuala sesiune

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri seară, la Realitatea TV că, dacă nu va fi convocată o ședință de plen a Parlamentului înainte de vacanța parlamentară pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informații Externe (SIE), va solicita sesiune extraordinară pe acest subiect.

Gorghiu a caracterizat propunerea făcută de președintele Klaus Iohannis pentru conducerea SIE drept "potrivită", arătând că Ungureanu ar fi o persoană cu expertiză și cu un istoric în domeniu. Ea a explicat că problema în numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE este legată de faptul că PSD ar avea "o rezervă majoră" în a convoca Birourile permanente reunite, pentru ca apoi acestea să programeze procedurile parlamentare care au loc în mod normal în astfel de situații.

"Dacă la alte propuneri, de exemplu în cazul domnului Meleșcanu, a durat o zi (…), acum înțeleg că marea apăsare a PSD, luat prin surprindere de propunerea președintelui și de suportul celorlalte grupuri parlamentare pentru propunerea Mihai Răzvan Ungureanu, sunt ezitanți, sunt într-o ușoară degringoladă", a spus Gorghiu.

Ea a afirmat, însă, că PNL are acum nevoie de patru semnături de la Camera Deputaților și cinci semnături de la Senat pentru a putea convoca cele două birouri.

"Există o mare reticență în convocarea plenului pentru că simt această propunere, din păcate pentru domniile lor, pentru genul acesta de interpretare, un șah dat PSD. Vă spun că sunt semnături iar dacă nu va fi plenul luni, așa cum ne dorim, îi anunț pe cei din PSD că nu am niciun fel de emoție să propun sesiune extraordinară pentru miercuri, joi", a spus Alina Gorghiu.

"Schimbarea acestei majorități parlamentare, în opinia mea, va însemna, în scenariul în care Victor Ponta nu vrea să-și dea demisia, schimbarea Guvernului în Parlament, printr-o moțiune de cenzură", a adăugat liderul liberal.