Evenimentul Zilei > Politica > Gorghiu, după ce plenul a respins arestarea lui Ghiţă: Întotdeauna un pesedist face cât 10 cetăţeni ai României!”
Gorghiu, după ce plenul a respins arestarea lui Ghiţă: Întotdeauna un pesedist face cât 10 cetăţeni ai României!”

Gorghiu, după ce plenul a respins arestarea lui Ghiţă: Întotdeauna un pesedist face cât 10 cetăţeni ai României!”

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a susţinut miercuri, după ce plenul Camerei Deputaţilor a respins cererile privind reţinerea şi arestarea preventivă a lui Sebastian Ghiţă, că întotdeauna există un motiv la PSD pentru a susţine un parlamentar în privinţa solicitărilor Justiţiei.

"Noi ne-am făcut datoria, este un comportament corect cel pe care l-am avut. Îmi pare rău că întotdeauna există un motiv la PSD să susţină un om care este mai presus de orice alt cetăţean din România în privinţa drepturilor, întotdeauna un PSD-ist este cât zece cetăţeni din România, dar asta este politica lor.

Lipsa transparenţei, marea artă a Parlamentului

Eu sper că, la un moment dat, lucrul acesta va fi în mod real sancţionat de electoratul din România şi că la alegerile viitoare unul din criteriile în baza cărora se va face selecţia parlamentarilor va fi şi atitudinea lor faţă de solicitările justiţiei", a declarat Gorghiu, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres. Ea a adăugat că presa nu a fost lăsată să filmeze în plen cum votează deputaţii, dar şi că au fost ameninţaţi colegi ai săi că vor fi daţi afară din sală dacă înregistrează. "Ce regret, în afară de dublu discurs, este faptul că lipsa de transparenţă este ridicată la rang de mare artă în Parlament şi vă spun asta dumneavoastră care aţi fost luaţi om cu om şi vi s-a explicat că nu aveţi voie să faceţi filmări în plenul Camerei să vedeţi cum votează deputaţii, vi s-a spus că este incorect să monitorizaţi activitatea parlamentară", a spus Gorghiu.

Aritmetica voturilor

Ea a menţionat că, din 121 de voturi pentru reţinerea deputatului Sebastian Ghiţă, 105 au fost asigurate de PNL. "Sunt obligată să vă dau nişte cifre, ca să vedeţi încă o dată dublul standard în discursul politic al oamenilor politici, noi ieri am spus că vom avea o prezenţă şi că trebuie să avem o prezenţă extrem de bună pentru a putea vota inclusiv această ridicare de imunitate în cazul deputatului PSD. Prezenţa noastră a fost de 105 deputaţi din 115, câţiva au fost plecaţi în deplasări şi câţiva cu concedii medicale depuse la Parlament. Au fost pentru 121 de voturi (pentru ridicarea imunităţii – n.r.). Din 121 de voturi 105 au fost asigurate de