Gorbaciov: Vladimir Putin trebuie să părăsească puterea imediat

Gorbaciov: Vladimir Putin trebuie să părăsească puterea imediat

Omul forte al Rusiei, Vladimir Putin, trebuie să părăsească imediat puterea, în faţa contestării populare fără precedent a regimului său, a declarat astăzi ultimul lider al URSS, Mihail Gorbaciov.

"L-aş sfătui pe Vladimir Vladimirovici (Putin) să plece acum", a spus artizanul perestroikăi la postul de radio Echo Moskvî, preluat de AFP.

"A avut deja trei mandate: două ca preşedinte (2000-2008) şi unul ca premier - trei mandate, e de-ajuns", a subliniat Gorbaciov. Întrebat dacă el chiar crede într-o astfel de posibilitate, deţinătorul premiului Nobel pentru pace a răspuns: "nu este nimic dramatic în asta".

Gorbaciov a mai cerut puterii să recunoască că au existat numeroase falsificări şi manipulări în timpul alegerilor legislative din 4 decembrie şi a cerut organizarea unui nou scrutin. Zeci de mii de ruşi au contestat astăzi, în stradă, la Moscova şi în alte oraşe, rezultatele alegerilor din 4 decembrie pe care consideră fraudate de partidul de guvernământ, Rusia Unită, condusă de actualul premier Vladimir Putin.

Ne puteți urmări și pe Google News