Evenimentul ZileiActualitateGoogle se schimbă, introducând noua experiență SGE – search generative experience

Google se schimbă, introducând noua experiență SGE – search generative experience

Google se schimbă, introducând noua experiență SGE – search generative experience
Google Introduce SGE (Search Generative Experience) în Căutarea sa, ridicând Inteligența Artificială la un alt nivel. În acest moment se află în teste, dar sunt semne din ce în ce mai clare ca noua experiență ar putea deveni un standard în întreaga lume, într-un timp destul de scurt.

SGE e aici! Gigantul tehnologic Google marchează o nouă etapă în evoluția inteligenței artificiale (AI) în domeniul căutărilor, punând în prim-plan ultimele tehnologii generative. De-a lungul anilor, inteligența artificială a avut un rol esențial în motorul de căutare Google, transformând modul în care oamenii interacționează și descoperă informații, îmbunătățind calitatea și relevanța și susținând un web deschis și sănătos.

În fapt, una dintre primele aplicări ale învățării automate într-un produs Google a fost sistemul de corectare a greșelilor de scriere din 2001, care a ajutat utilizatorii să primească rezultate relevante rapid, indiferent de greșelile sau erorile de tastare.

În ultimii ani, progresele semnificative în domeniul IA au îmbunătățit dramatic funcția „Search” (Căutare). În 2019, Google a introdus Reprezentările Bidirecționale de la Transformatoare (BERT) în clasificarea rezultatelor de căutare, ceea ce a dus la o îmbunătățire notabilă a calității căutărilor.

BERT, în loc să încerce să înțeleagă cuvintele individual, a ajutat la înțelegerea cuvintelor în contextul în care au fost folosite, permițând astfel utilizatorilor să formuleze întrebări mai lungi, mai conversaționale, și să obțină rezultate mai relevante și utile.

De atunci, Google a aplicat modele de limbaj de dimensiuni și mai mari în funcția de Căutare, precum Modelul Unificat Multitask (MUM) – un model care este de 1.000 de ori mai puternic decât BERT, instruit în 75 de limbi diferite și pentru multe sarcini simultan, fiind și multimodal.

MUM a fost implementat în zeci de funcții ale Căutării, pentru a îmbunătăți calitatea și a ne ajuta să înțelegem și să organizăm informațiile în moduri noi. De exemplu, Google a utilizat MUM pentru a ajuta oamenii să găsească subiecte conexe în videoclipuri, chiar și atunci când subiectele nu sunt menționate în mod explicit.

Cu toate acestea, potențialul inteligenței artificiale generative este încă la început. Aceste modele vor îmbunătăți semnificativ Google Search și vor revoluționa modul în care oamenii interacționează cu informațiile. Google își extinde orizonturile explorând noi posibilități prin programul său nou, Search Labs, începând cu un experiment numit SGE (Search Generative Experience).

Ce este SGE? O Evoluție a Experienței în Google Search prin AI Generativ

SGE reprezintă un prim pas în transformarea experienței de căutare prin inteligența artificială generativă. Când folosesc SGE, utilizatorii vor observa că pagina lor de rezultate la căutare prezintă rezultatele web familiare, însă organizate într-un mod nou, pentru a le permite să extragă mai multe informații dintr-o singură căutare.

Având SGE la dispoziție, oamenii vor putea: 

 • Să pună întrebări de tipuri complet noi, cărora nu ar fi crezut niciodată că Google Search le-ar putea răspunde;
 • Să înțeleagă rapid esența unui subiect, având la dispoziție linkuri către rezultate relevante pentru aprofundare;
 • Să formuleze întrebări suplimentare într-un mod conversațional nou;
 • Să realizeze mai multe activități cu ușurință, cum ar fi generarea de idei creative și elaborarea de schițe direct în Căutare.

how to cure cancer - model sge

Astfel, SGE nu numai că revoluționează modul tradițional de interacțiune cu motorul de căutare, dar redefinește și așteptările utilizatorilor de la o platformă de informații. Acesta nu mai este doar un simplu instrument de căutare, ci un partener activ în procesul de găsire a informațiilor, creativitate și explorare.

SGE își are rădăcinile ferm înfipte în principiile fundamentale ale Google Search. De aceea, va continua să conecteze oamenii la bogăția și vitalitatea conținutului de pe web.

Într-o eră în care cantitatea de informație pare copleșitoare și în continuă creștere, calitatea și relevanța acesteia devin esențiale. SGE nu se mulțumește doar să faciliteze găsirea informațiilor, ci își propune să mențină cea mai înaltă măsură de calitate a informațiilor prezentate.

Prin adaptarea și evoluția sa, Google își reafirmă angajamentul de a fi poarta de acces la cunoașterea globală. Cu SGE, acesta nu numai că oferă răspunsuri, dar se asigură și că acele răspunsuri sunt la standardul așteptat de milioane de utilizatori din întreaga lume.

Acest nou instrument este dovada clară a dedicării companiei față de misiunea sa de a face informația universal accesibilă și utilă, îmbogățind în continuare experiența utilizatorilor săi prin inovații de ultimă oră în domeniul inteligenței artificiale.

Cum funcționează noua experienta? O înțelegere aprofundată a tehnologiei

Instantanee Alimentate de AI. Atunci când este potrivit, SGE va prezenta un instantaneu alimentat de AI pentru a ajuta utilizatorii să obțină rapid o imagine de ansamblu, evidențiind factori de luat în considerare și o sinteză utilă a informațiilor și perspectivelor relevante. Aceste instantanee reprezintă punctul de pornire din care oamenii pot explora o gamă largă de conținut și perspective de pe web. 

SGE va afișa linkuri către resurse care coroborează informațiile din instantaneu, astfel încât oamenii să poată verifica informațiile și să exploreze mai departe.

Modul Conversațional. Persoanele pot accesa funcția „ask a follow up” sau unul dintre pașii sugerați sub instantaneu. Aceasta va lansa noul mod conversațional, unde utilizatorii pot întreba în mod natural mai multe despre subiectul pe care îl explorează.

Dincolo de instantaneele concise de informații generate de AI, oamenii vor putea să aprofundeze cu linkuri suplimentare spre resurse de explorat. Modul conversațional este util în special pentru întrebări ulterioare, precum și pentru călătorii informaționale mai complexe sau în evoluție.

Experiențe Verticale. SGE va fi, de asemenea, util pentru călătorii informaționale legate de verticale, cum ar fi cumpărăturile sau căutările locale. În cumpărături, de exemplu, SGE ajută la descoperirea unor informații valoroase astfel încât oamenii să poată lua decizii de cumpărare complexe mai rapid și mai ușor.

Reclame. În timp ce Search aplică puterea AI-ului generativ, reclamele din Search vor continua să joace un rol esențial, servind ca surse suplimentare de informații utile.

Creativitate. Aceste noi capacități de AI generativ pot ajuta oamenii să continue călătoriile lor în moduri mai creative, mergând dincolo de simpla căutare a informațiilor.

Experiența. Utilizatorului este cel pe care Google se bazează prin cercetări extinse privind comportamentul utilizatorului. SGE a fost construit ca o experiență integrată, aplicând ceea ce au învățat despre comportamentul utilizatorilor.

De asemenea, culoarea joacă un rol mare în ajutarea oamenilor să înțeleagă clar că SGE reprezintă un nou mod de a interacționa cu căutarea.

SGE marchează un pas semnificativ în evoluția modului în care interacționăm cu informația online, oferind o experiență profund personalizată și în același timp extrem de informațională pentru utilizatori.

Este afacerea ta pregătită pentru noua experiență SGE de la Google?

Pregătirea afacerilor pentru noua experiență SGE (generative AI) necesită o abordare strategetică. Iată câteva recomandări pentru afaceri în această direcție:

 • Înțelegerea Tehnologiei: Familiarizați-vă cu funcționarea SGE și a algoritmilor generativi. Cu cât aveți o înțelegere mai bună a tehnologiei, cu atât veți putea profita mai bine de avantajele sale.
 • Evaluarea Aplicațiilor: Analizați modul în care SGE se poate integra în operațiunile dvs. Poate fi folosit pentru a automatiza procese, a genera conținut sau a sprijini deciziile bazate pe date?
 • Educația Angajaților: Asigurați-vă că personalul dvs. este instruit și pregătit pentru a folosi SGE eficient. Oferiți seminarii, ateliere și sesiuni de formare.
 • Dezvoltarea Strategiilor de Conținut: Dacă SGE este folosit pentru generarea de conținut, dezvoltați strategii clare pentru a asigura că conținutul generat este în linie cu mesajul și brandul dvs.
 • Monitorizarea și Feedback:Configurați sisteme pentru a monitoriza rezultatele SGE. Acest lucru va ajuta la identificarea rapidă a oricăror anomalii sau probleme și la finisarea sistemului
 • Abordarea Etică și Transparentă: Fiți transparent cu privire la utilizarea SGE, mai ales dacă este folosit în interfața cu clienții. Informați utilizatorii sau clienții când interacționează cu un algoritm și nu cu un om.
 • Securitate și Confidențialitate: Asigurați-vă că toate datele procesate de SGE sunt tratate într-o manieră sigură și că respectați toate regulamentele privind confidențialitatea.
 • Adaptarea la Feedback: Fiți receptiv la feedbackul clienților și al utilizatorilor. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți mai bine cum este percepută tehnologia și să faceți ajustările necesare.
 • Testare Riguroasă: Înainte de a implementa complet SGE în operațiunile dvs., efectuați teste riguroase pentru a identifica orice potențială problemă sau deficiență.
 • Parteneriate Strategice: Colaborați cu dezvoltatorii sau furnizorii de SGE pentru a asigura că beneficiați de cele mai recente actualizări și caracteristici.

Integrând aceste practici în planul dvs. de afaceri, veți fi mai bine pregătit să maximizați avantajele SGE și să navigați prin orice provocare care ar putea apărea.

Subiecte de interes:

 1. Ce înseamnă optimizare SEO?
 2. Optimizare SEO pentru magazine online: Diferențe și cele mai bune practici
 3. Optimizare SEO: On-page vs. Off-page
 4. Ghid pas cu pas: Cum să începi procesul de optimizare SEO
 5. Optimizare SEO: Cum ajungi pe prima pagina in Google?
 6. Google evoluează cu SGE – Experiența Generativă a Căutării

Accesează: