Evenimentul Zilei > International > Decizie radicală: Google a EXCLUS „Russia Today” (RT) din lista canalelor preferate de pe YouTube
Decizie radicală: Google a EXCLUS „Russia Today” (RT) din lista canalelor preferate de pe YouTube

Decizie radicală: Google a EXCLUS „Russia Today” (RT) din lista canalelor preferate de pe YouTube

Ancheta despre Rusiagate lasă deja urme adânci. Decizia a fost luată în contextul investigațiilor din Congresul SUA a modului în care agenții ruși au folosit platforme digitale pentru a influența alegerile SUA din 2016. Implicarea Rusiei în procesul electoral, se pare, că este tot mai evident dacă e să analizăm măsurile drastice care se impun Rusiei.

Aşa cum a anunţat şi EVZ, Google a fost citată  împreună cu Facebook și Twitter să depună mărturie în comitetele Senatului și Camerei Reprezentanților.
Și YouTube a ajuns în centrul atenției Congresului SUA, care investigheaza rolul RT și a altor rețele în alegerile prezidențiale de anul trecut, pe care agențiile de informații din SUA le-au identificat ca fiind apropiate de guvernul rus.

Canalul „Russia Today“, care are mai mult de două milioane de abonați pe YouTube, făcea parte din lista canalelor populare pentru publicitari, denumit Google Preferred.
Amintim că în SUA postul de televiziune rusesc în limba engleză RT America a fost obligat să se înregistreze ca agent străin.

Reacţia imediată a redactorul șef RT, Margarita Simonian:  înregistrarea acestui canal în Statele Unite ca agent străin „poate duce la restricții care pur și simplu să nu-i mai permită să lucreze în această țară“ și a acuzat autoritățile americane că atentează la „libertatea presei”.

"Deși RT se declară rețea de televiziune independentă, canalele rețelei mențin ferm linia politică a Kremlinului, fiind finanțate exclusiv de la bugetul statului rus", titrează diez.md.