Aşa cum a anunţat şi EVZ, Google a fost citată  împreună cu Facebook și Twitter să depună mărturie în comitetele Senatului și Camerei Reprezentanților.
Și YouTube a ajuns în centrul atenției Congresului SUA, care investigheaza rolul RT și a altor rețele în alegerile prezidențiale de anul trecut, pe care agențiile de informații din SUA le-au identificat ca fiind apropiate de guvernul rus.

Canalul „Russia Today“, care are mai mult de două milioane de abonați pe YouTube, făcea parte din lista canalelor populare pentru publicitari, denumit Google Preferred.
Amintim că în SUA postul de televiziune rusesc în limba engleză RT America a fost obligat să se înregistreze ca agent străin.

Reacţia imediată a redactorul șef RT, Margarita Simonian:  înregistrarea acestui canal în Statele Unite ca agent străin „poate duce la restricții care pur și simplu să nu-i mai permită să lucreze în această țară“ și a acuzat autoritățile americane că atentează la „libertatea presei”.

"Deși RT se declară rețea de televiziune independentă, canalele rețelei mențin ferm linia politică a Kremlinului, fiind finanțate exclusiv de la bugetul statului rus", titrează diez.md.

Te-ar putea interesa și: