Evenimentul Zilei > International > Se încinge situația din Golf. Țările de acolo vor trupe SUA
Se încinge situația din Golf. Țările de acolo vor trupe SUA

Se încinge situația din Golf. Țările de acolo vor trupe SUA

Arabia Saudită şi alte câteva ţări din Golf au căzut de acord în legătură cu o solicitare a SUA de desfăşurare de trupe americane pe teritoriul lor şi în apele Golfului cu scopul de a descuraja potenţiale atacuri iraniene, a relatat sâmbătă cotidianul saudit Asharq Al Awsat.

Aprobarea pentru desfăşurarea de trupe are la bază acordurile bilaterale între SUA şi ţările din Golf, a scris ziarul saudit, citat de Agerpres, care nu a numit statele în cauză şi a insistat că SUA nu intenţionează să pornească un război cu Iranul.

"Principalul motiv al desfăşurării de trupe americane în ţările din Golf este realizarea de acţiuni comune pentru a descuraja Iranul de la orice fel de încercare de a escalada militar situaţia şi de a ataca statele din Golf sau interesele americane în regiune şi nu pentru a se angaja într-un conflict împotriva" Iranului, a scris ziarul menţionat, citând ceea ce a numit "surse bine informate din regiune".

Arabia Saudită şi alte ţări din Golf sunt aliate tradiţionale ale SUA, iar Iranul este rivalul regional al Arabiei Saudite, notează dpa. Iranul şi Arabia Saudită sprijină tabere opuse în războaiele din Siria şi Yemen, mai adaugă agenţia de presă germană.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: