Goi sau îmbrăcaţi, conduc lumea! Ce spun hainele lor despre cei mai puternici oameni ai lumii

Goi sau îmbrăcaţi, conduc lumea! Ce spun hainele lor despre cei mai puternici oameni ai lumii

Creatorii de modă sunt branşaţi la solicitările lor, iar ei, puternicii oameni ai lumii, dictează trenduri. Dezbrăcaţi sau nu, liderii acţionează şi vestimentar, în funcţie de mesajul pe care vor să îl transmită.

De când revista The Washingtonian a pus pe copertă o fotografie cu noul (pe atunci, în 2009) preşedinte al SUA la bustul gol, Casa Albă a devenit un hot spot. Barack Obama a atras atenţia stiliştilor, care l-au declarat în 2009 mai elegant decât David Beckham şi Brad Pitt.

În prezent, Barack Obama respectă "tradiţia" preşedinţilor americani: costume simple, dar elegante, cămăşi (mai ales albe şi în număr mare- cifra estimată fiind de 500), cravate, care să se înscrie în "stilul respectabil". Şi, conform specialiştilor, întotdeauna cu verigheta cât mai la vedere, pentru a sublinia respectul pentru familie.

Cu Sarko pe vârfuri

Ne puteți urmări și pe Google News

Nicolas Sarkozy este mai mic decât Napoleon cu trei centimetri. Adică are 1,65 înălţime.

Pentru preşedintele Franţei, accesoriul de vesti mentaţie cel mai important îl constituie pantofii. Chiar soţia sa îi alege, astfel încât să aibă toc de cinci centimetri. Mult mai înalta Carla Bruni ştie foarte bine că mesajul ca politician al lui Sarko trebuie să fie acela că nu se lasă mai prejos decât mai-marii lumii. Cârcotaşa presă franceză notează însă că preşedintele nu vrea altceva decât "să o pupe pe Carla fără să se ridice pe vârfuri, ceea ce nu-i iese în poziţie verticală!".

Unii dintre rivalii săi politici l-au poreclit "Tom Cruise", mai ales când poartă scurte de aviator. Cert este că "efectul Sarkozy" a pătruns în modă şi unul dintre cei mai mari designeri, Marc Jacobs, a lansat o serie de pantofi bărbăteşti cu tocuri de cinci centimetri. Motiv pentru Sarko să forţeze nota şi să se afişeze la bustul gol, fără a se gândi deloc la penibilitate, ci doar la popularitate!

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/0a5pMHaD-tM?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La bustul gol

Despre Vladimir Putin se spune că "este tare fără haine". Presa rusă comentează că stilul care îl defineşte cel mai bine pe premierul care tocmai se pregăteşte să devină preşedinte este "nudul"… parţial. Unele voci spun că astfel vrea să transmită că are o politică "transparentă"! A-şi arăta muşchii a devenit un hobby pentru Putin, aşa cum hobby a devenit şi faptul că nu se poate duce la vânătoare sau la pescuit fără fotografi după el! Consilierii lui au observat că face furori mai mult atunci când se afişează la bustul gol decât îmbrăcat. Deoarece se comentează că ar deţine în garderobă peste 200 de maieuri, cei din lumea modei l-au catalogat imediat pe Putin: are "stilul Rambo".

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/1lSRbxNIIGE?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Psihologii americani sunt cei care subliniază că exerciţiul puterii naşte tot felul de tipicuri, unele chiar interesante. Astfel, se spune că fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak, punea să îi fie brodat numele pe căptuşeala costumelor, ceea ce îi oferea un sentiment de siguranţă!

Suprarealistul Gaddafi

În ceea ce îl priveşte pe liderul libian Moammar Gaddafi se discută încă faptul că a ţinut să transmită poporului său şi lumii întregi că este un tradiţionalist. "Dar nu neapărat libian", conform spe - cialiştilor în imagine. Veşmintele sale copiau diverse tradiţii (africane, arabe) la care îşi aducea contribuţia proprie, mulţi designeri definindu- i stilul vestimentar drept "stil înfăşurat suprarealist".

Cu ceva înainte de tragicul sfârşit, Gaddafi intenţiona să îţi expună garderoba la Muzeul Metropolitan! Oficiali ai regimului chiar au solicitat publicaţiei New York Times să îi ajute la organizarea unei expoziţii cu un titlu ameţitor: "40 de ani de modă superioară"! <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/c_V0WNbj7hE?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>