Numeroase gospodine optează pentru rețetele de gogoșari în oțet. Aceștia sunt delicioși și îmbogățesc fiecare masă pregătită în sezonul rece. În schimb, varianta în sos de muștar este cel puțin la fel de gustoasă. Totodată, aspectul acestor legume în sosul de muștar este unul aparte.
Gogoșari în sos de muștar
Pentru a obține gogoșarii perfecți, alegerea unui muștar de calitate este esențială. Prepararea lor nu necesită mult timp sau o experiență vastă în domeniul culinar.
Pe lângă cele două ingrediente vei mai avea nevoie de ulei de floarea soarelui, oțet, ceapă, usturoi, precum și de puțină miere.
Lista de ingrediente
- 1 kg de gogoșari
- 220 g muștar fin
- 8 linguri de ulei de floarea soarelui
- 3 linguri de oțet alb
- 4 linguri de miere
- 20 g sare grunjoasă
- 2 cepe
- 4 căței de usturoi
- 1 linguriță boabe de piper
- câteva foi de dafin
Mod de preparare
Spală gogoșarii sub jetul de apă și îndepărtează semințele și cotoarele. Aceștia pot fi tăiați în felii subțiri sau în patru părți. De asemenea, ceapa și usturoiul se curăță și se toacă mărunt.
Muștarul, mierea, oțetul, uleiul și sarea se pun la foc mic. Deasupra se adaugă boabele de piper și foile de dafin. Sosul se lasă la fiert pentru 5-6 minute, iar după ce devine cremos se pun 3-4 linguri de apă.
La final se adaugă ceapa și usturoiul și se mai lasă 2-3 minute. De asemenea, gogoșarii tăiați se pun peste compoziția cremoasă și se mai lasă la fiert aproximativ 10-12 minute.
Gogoșari în sos de muștar
După ce s-au înmuiat, aceștia se pot pune în borcanele sterilizate, care se închid cu capac imediat. Înainte de a fi savurați, gogoșarii trebuie să se lase la marinat timp de 30-45 de zile.
Aceștia se pot păstra la rece pe parcursul întregii ierni. Vor fi ideali alături de friptură de porc, pui sau vită. Totodată, delicioasele legume în sos galben pot fi savurate cu omletă sau cartofi prăjiți.