Evenimentul Zilei > EVZ Special > Goeleta Adornate reprezintă România la „Regata Marilor Veliere”
Goeleta Adornate reprezintă România la „Regata Marilor Veliere”

Goeleta Adornate reprezintă România la „Regata Marilor Veliere”

În Portul Constanța s-a dat, ieri, startul de plecare în cea de a doua ediție a Regatei Marilor Veliere din Marea Neagră, 13 din cele mai spectaculoase nave cu pânze din lume navigând în prima cursă a competiției, spre Novorossysk. Sigura navă românească participantă la Regată este Adornate.

 Autoritățile române au interzis navei școală Mircea, a Academiei Navale Mircea cel Bătrân Constanța, să plece în cursă invocând participarea bricului la un voiaj în Marea Mediterană.

Mii de constănțeni și turiști au venit special în Terminalul de pasageri al portului Constanța pentru a vedea și chiar vizita superbele veliere. În fața celor mai mari nave, precum Mircea, Kruzenshtern, Nadezhda sau MIR, s-au format cozi din sute de persoane care doreau să urce la bord. Vizitatorii, mai ales copiii, au admirat apoi, fascinați, plecarea navelor care și-au întins uriașele pânze pentru o ultimă paradă în dreptul țărmului, până spre Mamaia. Goeleta Adornate, din echipajul cărei face parte și colegul nostru Mihnea Petru Pârvu, a fost prima care a părăsit Portul Constanța. El va transmite corespondențe despre competiție și informații inedite de la bordul corăbiilor participante la Regată. Se va naviga folosind numai forța vântului. Navele se vor întrece până la Novorossysk, Rusia, unde trebuie să ajungă până pe 15 septembrie. De aici, velierele se vor îndrepta spre Soci, Rusia, și apoi spre Varna, Bulgaria, unde vor ajunge pe 1 octombrie. Acolo vor avea loc și festivitățile de premiere.

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: