Aurul, care în mod tradiţional este cea mai bună investiţie, a sărit la niveluri care nu s-au mai înregistrat de mai mult de 6 ani, mai precis din aprilie 2013. O creştere care vine ca urmare a incertitudinii politice şi a tensiunilor crescute în Orientul Mijlociu.

După ce vineri, 3 ianuarie, deja sărise cu 1,5%, ca urmare a uciderii generalului iranian Qassem Soleimani de către Statele Unite, metalul preţios continuă să crească, săltând cu 2,3%, ajungând deci la 1588,13 dolari uncia.

Goldman Sachs: preţul ar putea creşte în continuare

Banca consideră că aurul este cea mai bună opţiune la ora actuală faţă de petrol care, de asemenea, şi-a mărit preţul din pricina tensiunilor americano-iraniene. Preţul barilului de petrol Brent a depăşit astăzi pragul de 70 de dolari, tot ca urmare a escaladării tensiunilor în Orientul Mijlociu, după asasinarea generalului iranian Qasem Soleimani, după cum notează huffingtonpost. Preţul petrolului nu mai depăşise pragul de 70 de dolari din 16 de septembrie, când a ajuns la 71,95 dolari.

The Goldman Sachs Group Inc., numită adesea doar Goldman Sachs, este una dintre cele mai mari companii de holding bancar din lume, care desfășoară activități de investiţii bancare, securities și management de investiţii.

Te-ar putea interesa și: