Gloria Arroyo, fostul preşedinte filipinez, arestată pe patul de spital

Gloria Arroyo, fostul preşedinte filipinez, arestată pe patul de spital

Fostul preşedinte al Filipinelor, Gloria Arroyo, internată într-un spital din Manila, a fost arestată astăzi pentru fraudă electorală, informează agenţia Reuters.

În aceeaşi zi, Curtea supremă a decis să-i acorde permisiunea de a părăsi ţara pentru tratament în străinătate, ea declarând că suferă de o boală rară la măduva spinării, dar autorităţile au emis mandatul de arestare pentru a o împiedica să plece şi au arestat-o într-un spital din Manila. Ea este în continuare în spital, dar se află sub pază.

Gloria Arroyo s-a aflat la conducerea statului filipinez între anii 2001 şi 2010. Comisia electorală a decis astăzi inculparea sa pentru fraudă electorală în timpul alegerilor senatoriale din anul 2007, ceea ce nu a permis victoria unui candidat al opoziţiei.

Predecesorul său, Joseph Estrada, a fost răsturnat de la putere în anul 2001 în urma unei revolte susţinute de armată şi a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru fapte de corupţie, el fiind ulterior graţiat de doamna Arroyo.

Ne puteți urmări și pe Google News

După ce s-a aflat la putere timp de nouă ani, marcaţi de acuzaţii privind fapte de corupţie şi fraude electorale, Gloria Arroyo a fost învinsă în alegerile din anul 2010 de Benito Aquino, fiul fostului preşedinte, Corazon Aquino, mai scrie Reuters, preluată de Agerpres.