O imagine care a stârnit multe controverse a apărut recent pe forumurile militare. În aceasta poate fi observat un tanc de luptă fabricat în Rusia aflat pe o remorcă trasă de un camion din S.U.A.

Într-un grup Facebook axat pe postările „vehicule militare rusești”, un utilizator a surprins imagini cu un camion greu pe care transporta un tanc în semiremorcă. Cisterna seamănă cu dimensiunea și silueta T-90, un tanc de luptă rus din generația a treia care a intrat în dotarea armatei în 1993.

Unii experți au remarcat că poate este vorba de un nou kit de modificare vizuală pentru T-72 vechi în tancurile T-90 moderne ruse simulate pentru a oferi instruire realistă soldaților.

T-90 este cea mai recentă dezvoltare din seria T a tancurilor rusești și oferă o creștere a puterii de foc, mobilitate și protecție. Acesta este fabricat la Uralvagonzavod în Nizhny Tagil, Rusia.

T-90 este cel mai modern tanc în service în prezent cu armata rusă. T-90 a vizat acțiuni în timpul conflictelor militare din Ucraina și Siria.

Conform The National Interest T-90 a fost conceput în anii 1990 ca un mash-up modernizat pe coca T-72 optimizată pentru producția de masă anterioară și turela de la T-80 de calitate superioară. Păstrând un profil scăzut și un echipaj de trei oameni (tunul de încărcare automată 2A46M al tancului ocupă locul unui încărcător uman), cele cincizeci de tone T-90A sunt semnificativ mai ușoare decât cele șaptezeci de tone M1A2 și Leopard 2.

Numai India a comandat 1 657 de tancuri T-90S. Acesta se comercializează și în Algeria, Azerbaidjan, Turkmenistan și Venezuela, informează defence-blog.com.