Comuna Glăvile, din județul Vâlcea, deține secretul longevității. Locuitorii ajung să trăiască chiar și 100 de ani, iar peste 60% dintre locuitorii au depășit vârsta 70 de ani.
Glăvile, comuna cu cei mai longevivi locuitori. Care este secretul
Deși se spune că România are a treia cea mai mică speranță de viață din Uniunea Europeană, avem această localitate care contrazice toate statisticile. Vă veți întreba care-i misterul, iar răspunsul e foarte simplu: stilul de viaţă al locuitorilor din Glăvile este foarte diferit față de al nostru.
O localnică a spus că nu pune la inimă nimic, a plâns apoi a dat totul uitării. Altcineva a povestit că nu știe ce-i aia ceartă: „Eram 10 copii, fiecare se ducea la treaba lui”, spunea femeia. Atunci când vine vorba despre alimentație, localnica a spus că mama lor se scula de dimineață și le făcea mămăligă pe care o mâncau cu lapte, brânză și ouă.
Localnicii mai spun că pe primul loc este credința
Localnicii din comuna Glăvile au mărturisit că pe primul loc este credința, apoi respectul. Toți localnicii se întâlnesc la biserică duminica unde își povestesc toate necazurile dar și bucuriile. Între ei nu există secrete, a mai spus o femeie trecută de 76 de ani. Apoi vine muncă, deoarece „fără muncă nu putem trăi nimic pe lume”, a povestit altcineva.
Și chiar dacă localnicii par a fi fericiți și liniștiți, totuși, viața lor nu este ușoară. Cineva își amintea că atunci când era mic, mama îi făcea pâine de orz și sa pus pe plâns, deoarece i-a spus că este rahat de urs și a răbdat de foame.
Oamenii din Glăvile mănâncă doar din ceea de se gospodăresc
Oamenii din Glăvile nu știu ce este aia mâncare din supermarketuri. Hrana zilnică este din tot ceea ce produc cu multă muncă în gospodăria lor. Ei spun că nu cumpără nimic de la magazin. Si așa ajungă să trăiască 100 de ani, povestit primarul comunei.
Se mai presupune că muncă fizică depusă de dimineață până seara la munca câmpului îi menține sănătoși contribuind, de asemenea, la longevitatea care a fost analizată în proiectul de cercetare „Harta longevității în România”, potrivit observatornews.ro.