Fenomenul rar care s-a petrecut în locul menționat a atras zeci de mii de pelerini, scrie bzi.ro. O icoană a Maicii Domnului, care plânge mir, și despre care se spune că este vindecătoare de boli și tămăduitoare de suflete, a atras credincioși din toate colțurile lumii.

Biserica are origini vechi. Legenda spune că un tânăr din sat a găsit icoana, care avea aproape 200 de ani, după ce a avut un vis ciudat. Un bătrân în straie albe îl călăuzea spre Icoana Sfântă. Doar cel care va avea sufletul curat și cu credința cea mai mare în Dumnezeu o va putea găsi.

Când s-a trezit a doua zi, tânărul a rămas șocat de visul avut. Însă nu fusese un simplu vis, ci chiar o realitate. Asta mărturisesc cei care calcă pragul bisericii Letca Noua din Giurgiu.

Icoana de lemn a Maicii Domnului cu Pruncul în brațe este făcătoare de minuni. Toți credincioșii care au venit să îi ceară ajutorul au avut parte numai de bine.

De asemenea, de când icoana de la Letca Noua plânge, în fiecare zi se țin slujbe, la care participă sute de persoane. Aceștia se roagă la icoană, se închină, spun rugăciuni și aprind lumânări.

"Icoana are o vechime de aproape o suta de ani si a fost adusa aici din fosta bisericuta de lemn din cimitir, aproape de finalizarea lucrarilor de pictura din biserica de astazi, lucrari realizate de pictorul Tattarescu si ucenicii sai. Multi crestini care au venit cu credinta au primit binecuvantare sufleteasca si trupeasca, foarte multe familii care s-au rugat au primit prunci si vin mereu acum, pentru a multumi', a declarat parohul bisericii.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/DmBB5MNkDv4" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Te-ar putea interesa și: