Giovanni Becali susține că fotbalul mondial s-ar apropia de un prag îngrijorător. Impresarul este de părere că tehnologia are efecte devastatoare asupra sportului. Mai mult, acesta a menționat că fenomenul ar fi mai dăunător decât consumul de substanțe interzise.
Giovanni Becali, despre impactul tehnologiei
Impresarul crede că dispozitivele mobile, conectate în mod constant la internet, au un impact dăunător asupra sportivilor. Mai mult, Giovanni Becali a spus că acest fenomen ar fi mai periculos decât cel al consumului de droguri.
Totodată, impresarul este convins că tehnologia va distruge fotbalul mondial. Afaceristul crede că dependența de tehnologie conduce la distrugerea atenției.
Utilizarea tehnologiei este excesivă în România
Giovanni Becali a subliniat că utilizarea tehnologiei este excesivă în România. De altfel, el a dat exemplul altor state care restricționează accesul în anumite situații.
„Fotbalul a fost, a început să fie și va fi distrus de tehnologie. Tehnologia mă înspăimântă pe mine. Fă-mi un sondaj. Când cobori din avion, arată-mi un pasager din avion care, când coboară, nu dă drumul la telefon. Acuma, veneam cu nepotă-miu, pe bulevard și stăteam la semafor la Piața Victoriei și mă uit în dreapta, mă uit în stânga. Patru! Trei femei și un bărbat bătrân, stând la stop, dădeau mesaje”, a spus Giovanni Becali în podcastul lui Damian Drăghici.
Giovanni Becali, despre dependențele fotbaliștilor
Impresarul este de părere că sportivii sunt expuși acestui fenomen dăunător. De asemenea, acesta a comparat fenomenul cu cel al consumului de substanțe interzise.
„Tehnologia. TikTok-ul, Instagram-ul, toate astea. Și drogații stau pe TikTok, stau pe d-aia. Nu există un jucător, un copil de 14-15 ani să iasă spre acasă și să-i spună maică-sii «Mamă, am terminat antrenamentul și vin spre casă». Nu, dă un mesaj, dă un TikTok, asta e tehnologia care va distruge. La noi e exagerat, în alte țări le iau telefoanele la școală. Nu știu cât ne vom apropia de interzicerea lor”, a adăugat agentul de jucători.
Ca un manifest în fața acestui fenomen care a luat amploare, afaceristul a menționat că nu utilizează un telefon smart. Astfel, de sarcinile de comunicare se ocupă doar angajații săi.
„Telefonul meu e cel mai mic ca să nu ocupe prea mult loc. Am secretari, am oameni angajați. Să-mi dea și mesaje, nu vreau să mă încarc eu. Mai dau și eu un mesaj, dar nu stau tot timpul.”, a completat acesta.