Editura Evenimentul si Capital

Giovani Becali, FOTBAL, BIȘNIȚĂ și FLEGME. PORTRET de COLECȚIE. Drumul spre PUȘCĂRIE

Autor: | | 3 Comentarii | 22858 Vizualizari

Giovani Becali. N-are multă carte, da’ are bani. Ia terenuri şi dă cu târnăcopul. Dacă nu-i convine, te scuipă. E fanfaron, coleric, îngâmfat, arogant, scandalagiu, răzbunător, arţăgos, şmecher cât încape, "flegmatic" – la propriu, gălăgios, lăudăros, gambler pursânge, bădăran şi malefic.

E un gangster care, în afaceri, se poartă după codul nescris al interlopilor. A făcut închisoare şi a tras cu pistolul după oameni.

La începutul anilor ’90, era cunoscut, în cercuri restrânse, ca un bişniţar fugit din ţară în 1974. În străinătate a ţinut contactul cu machidonii lui prin intermediul fotbaliştilor care jucau în cupele europene. Revenit în ţară, a şpăguit mai mulţi ziarişti sportivi, ca să-şi facă reclamă ca samsar de fotbalişti.

Ulterior, a făcut bani, ca vărul Gigi, din imobiliare. Manierele de derbedeu le-a păstrat. Ca atunci când făcea bişniţă cu bilete la cinema Patria din Bucureşti. Îl cheamă Ioan, dar lumea îl ştie de Giovani. Mai exact: Giovani Becali. Ăla care l-a bătut cu târnăcopul pe Pandele, primarul de Voluntari, şi care scuipă ziariştii, în direct, la televizor.

"E puşcărie mare ăştia de la Evenimentu’!"

Pe un perete din recepţia firmei de impresariat atârnă un tablou cu "Generaţia de Aur". Care generaţie i-a umplut buzunarele cu milioane de dolari. Acum recunoaşte că veniturile i s-au înjumătăţit. Pe o canapea, Florin Costea şi Găman aşteptă cuminţi să-i primească "başkan-ul".

O secretară blondă se uită plictisită pe un site cu verighete.Din spatele biroului, Giovani abia se vede. La TV pare mare dar, în realitate, e mititel. Are la mână un Rolex din aur, de 35.000 de euro, e încălţat cu pantofi de piele întoarsă, albaştri, şi pe inelarul mâinii drepte şi-a înfipt un ghiul cu diamante. "Nu eşti de la sport!?", te fixează fioros decanul de vârstă al clanului Becali: "Că io cu ăştia de la Evenimentu’-sport nu vorbesc! E puşcărie mare ăştia: Adi Dobre şi Octavian Cojocaru... (n.r. – colegii noştri de la secţia sport)!".

A mâncat dolari, să nu-l prindă Miliţia

"Dacă unu’ îmi dă o palmă, io-i dau trei! Am dreptu’ ăsta! Că-s «dezident» d-ăla, adevărat!", se supără pe limba română Giovani Becali. Se laudă că a luat Bac-ul cu 9,70. Nu spune dacă a copiat. În ’74, a trecut Dunărea înot, cu alţi patru inşi, până la sârbi.

"Aveam 300 de dolari în chiloţi. S-au stricat. La Zagreb, când ne-au legitimat, am aflat că România plătea, pe transfug, 500 de kile de carne! Aveam 20 şi ceva de ani şi vroiam dolari! Aveam şi acasă, da’ vroiam să-i fac altfel. Mi-era frică! Am înghiţit atâta «verde» că şi acum, la WC, mai expediez bomboane verzi... Mâncam dolari, să nu mă prindă! La prânz luam masa la Athenee Palace şi seara la Pescăruş şi Melody!", se laudă fostul bişniţar.

"Cu Dan Alban n-a fost bombă în maşină"

Legenda spune că Giovani ar fi "beneficiarul" morţii fostului său prieten Dan Alban. Că i-a preluat afacerea după ce Alban a murit după ce maşina în care era cu Cornel Dinu a explodat. "Uite-l colo pe Alban! Era din Moţăieni, Dâmboviţa şi a fugit odată cu mine!", arată cu degetul Becali spre o fotografie din spatele biroului.

"N-a fost nicio bombă... Prostii! Ne despărţisem de câteva ore. Trebuia să plec în Germania. N-a început nicio muncă de impresariat, n-avea în cap să intre în fotbal. Io aveam contacte cu fotbaliştii! Cu Hagi, Mateuţ şi Cămătaru. Le dădeam dolari şi ei le dădeau bani familiilor lui Victor şi Gigi. Le trimiteam şi câte o pereche de blugi...", intră Giovani în măruntaiele tenebroasei sale ascensiuni.

"Apoi, când Dinu a ajuns secretar de stat, în ’90, am profitat de relaţia sa cu Alban şi am intrat în anturajul Naţionalei!", marchează momentul când a început să se "spele".

Giovani, fetele şi şpaga pentru ziarişti

"Mi-am dorit un băiat. Nu l-am avut!“, oftează Ioan Becali. Gigi are fete, Victor la fel şi Giovani are şi el două pe inventar. "Of"-ul e că n-are un moştenitor să ducă numele clanului mai departe. "Navem ce face... Suntem mulţumiţi cu ele. Io am făcut primul pas şi am măritat una!", oftează Giovani privind câş.

Recunoaşte că a plătit jurnalişti. "Nu mulţi. Au venit să ceară. Erau pe scări, tot timpu’! Veneau la două-trei sute de dolari. E unu’ Ivanovici, io-i zic «cârnat gros». A luat de la mine, de la Gigi.. şi acum îl atârnă pe Gheară!", e dispreţuitor Giovani Becali. Îi căşunează pe Chioţea de la "Adevărul": "Ăsta-i ziarist, stă cu tine la cafea şi apoi toarnă la ziar? E spionaj de ultima speţă!". Asta înseamnă să fii reporter.

MIZELE VIEŢII SALE Cum era să rămână becher la bătrâneţe

Pe frumoasa columbiancă Stella Narda, nevastă-sa, a cunoscut-o la Paris. "Dacă avea două-trei mii de dolari, îi luam io şi fugeam. M-am recomandat Giovani, italian. După o lună şi jumătate am făcut dragoste prima oară cu ea şi am luat-o de nevastă! Înainte, i-am spus cum mă cheamă şi că-s român. De atunci a rămas porecla", se destăinuie machidonul.

Un scandal i-a despărţit. O femeie a afirmat la OTV că are un băieţel cu el. Stella l-a părăsit şi s-a întors după ce i-a ieşit negativ testul de paternitate. "A fost telenovelă! Nenorocita voia câteva milioane şi 25.000 de euro pe lună de la mine!", se umflă machidonul ca un cocoş în poiată.

S-a spus depre el că a făcut puşcărie ba în Bulgaria, ba în Germania sau Spania. "Am făcut, da’ contravenţională, la noi... Mi-au dat patru luni pentru jocuri de noroc, adică barbut şi parazitism. Păi, io parcam Alfa-Romeo în faţă la Athenée şi ziceau că-s parazit!", se indignează barbugiul.

"Orice sport îl transform în joc de noroc. Sunt parior, de la barbut până la ruletă! Cea mai mare miză am avut-o în Germania, la rummy cu cărţi. 50.000 de mărci închiderea simplă, 100.000 – normala şi 150.000 cu Jolly-Joker!", se laudă din nou. Nu spune câţi bani a pierdut. Are o dambla. Când pierde, înjură dealerul şi, câteodată, răstoarnă masa. Ultima oară a făcut-o la un turneu de poker.

"M-au invitat ca VIP, pe banii lor. De câştigam făceam o «beneficienţă»! Vorbeam tare şi m-au atenţionat... Nu mi-a plăcut regulamentul. E ca şi cum mi-au dat o cafea şi mă învăţau cum s-o beau! Le-am aruncat fisele şi englezu’ ălă, organizatoru’, era cât p’aci să ia un scuipat!", îşi recunoaşte Becali năravul. Conchide: “Vreau să mă bat. E frumos să dai o palmă!".

„Toată viaţa mea am dat şi am luat bătaie. Îmi place să mă bat, să dau şi să iau! Nici de împuşcături nu mă tem!"

CTP il face PRAF pe Gica Hagi! Cel mai dur ATAC la Rege! Ce l-a scos din minti pe jurnalist

Pagina 1 din 2


Tag-uri: becali, giovaniStirile zilei

Alte articole din categoria: Suete de colectie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI