Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Gîndul lui Ion Cristoiu: Va fi întîlnirea de la Cotroceni un nou exercițiu de pisiceală pentru Victor Ponta?!
Gîndul lui Ion Cristoiu: Va fi întîlnirea de la Cotroceni un nou exercițiu de pisiceală pentru Victor Ponta?!

Gîndul lui Ion Cristoiu: Va fi întîlnirea de la Cotroceni un nou exercițiu de pisiceală pentru Victor Ponta?!

Din scrierile lui Victor Ponta n-am aflat dacă în prealabil a avut loc o discuție între cei doi menită a conveni întîlnirea. Nu de alta, dar din punct de vedere constituțional, Victor Ponta nu-i obligat să răspundă invitației. Klaus Iohannis nu e Carol I, nu e nici Carol al II-lea, dat fiind că pe Elena Lupescu n-o poate egala nimeni nici la pat, nici la cap, pentru ca premierul să dea fuga-fuguța la Cotroceni cînd i se trezește președintelui. Ar fi fost normal ca președintele Klaus Iohannis să anunțe c-a convenit cu Victor Ponta o întîlnire la Cotroceni.

Un Comunicat trimis țării de Klaus Iohannis pe Facebook, sub semnul preferinței puerile pentru un mijloc propice comunicării personale și nu comunicării oficiale, ne vestește că președintele l-a invitat luni, 22 decembrie 2014, la Cotroceni pe Victor Ponta pentru a discuta, citez: „actualitatea politico-economica si perspectivele colaborarii institutionale intre presedintie si guvern”.

Victor Ponta n-are însă nici un interes să-l contrazică pe Klaus Iohannis.

Mai întîi, pentru că el, așa cum s-a văzut din filmulețele de la Cotroceni, e un căcăcios cînd vine vorba de președinți și, în general, de toți cei care i-ar putea da bătăi de cap.

Apoi, dacă urmărești slugărnicia celor două posturi de propagandă ale lui Victor Ponta – România Tv și Antena 3 – față de Klaus Iohanni, vei pricepe că premierul se dă de ceasul morții să-l prezinte pe noul președinte ca infinit mai bun în relația cu Guvernul decît fostul președinte, Traian Băsescu.

Problema, marea problemă a lui Victor Ponta e că scandalurile cu Traian Băsescu nu-și au avut temeiul în stilul mai puțin politicos al fostului, ci în adevărul că Traian Băsescu i-a dat de fiecare dată peste lăbuță, cînd pisicuțul s-a întins la borcanul cu smîntînă.

Armonia dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta depinde exclusiv de Klaus Iohannis.
Dacă președintele închide ochii cînd Victor Ponta se dă la borcanul cu smîntînă, între Președinție și

Guvern va domni armonia.

Dacă președintele își ia în serios mandatul primit prin cel de-al doilea tur de scrutin, de a veghea ca Victor Ponta să nu răstoarne borcanul cu smîntînă vrînd să-l lingă tot, atunci chiar de luni, se va putea vorbi de tensiuni între Președinte și Premier.

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News