La Găgești, cîtă vreme am curent electric (sper să nu se întrerupă), îmi pot vedea de treabă: mi-am adus cu mine o valiză de cărți și, prevăzător, am mai cumpărat cîteva de la Focșani. Pot sta aici pînă la Ziua Judecății de Apoi.
Eram supărat, pentru că dacă e ceva care mă scoate din sărite pe lumea asta acel ceva e teleguvernarea PSD-istă. Puțină lume știe că la palatul Victoria, Imaginea și nu România e principala preocupare a premierului, a miniștrilor, a liftierului și a aghiotanților. Această politică blestemată, unică în Istoria României moderne, dictată de complexele lui Victor Ponta de politician care stă toată ziua și-și aranjează cosițele în oglinda transmiilor în direct, are o parte rea și o parte bună.
Partea rea e că adîncește pe zi ce trece haosul din țară, cum se întîmplă acum, cînd dezăpezirii de pe teren i se preferă montajele literar-artistice de la teelvizor. Partea bună e că, sub conducerea lui Ponta, PSD are toate datele de a nu mai ajunge niciodată la Guvernare. Multă lume și-a pus problema persoanei care ne poate scăpa de acest Șancru politic numit PSD, nepoțelul PCR, prin tatăl numit FSN.
Ei bine, zilele acestea, ne-am dat seama că singurul care ne poate scăpa de PSD e Victor Ponta. Cu cît se încăpăținează să rămînă în postul de premier, pentru care n-are nici competența de a-și trage fotoliul sub fund, cu atît PSD își pierde și singurul atu față de celelalte partide: buna administrare a țării.

Te-ar putea interesa și: