Ea a împlinit 87 de ani, din care 30 petrecuţi peste Ocean şi, deşi şi-a încheiat cariera, nu refuză aparițiile publice. Junaliştii de la cotidianul ieşean 7est.ro au găsito. Românca ce a lăsat o lungă și prodigioasă carieră în țară și s-a stabilit la New York la jumătatea anilor ’80 a cântat și a încântat vorbitorii de limba română și nu numai, ani la rând, fiind o solistă activă în restaurantele cu specific românesc din metropola americană. Din păcate, problemele de sănătate au îndepărtat-o de scenă în urmă cu doi ani.


Un artist ieşean a ţinut permanent legătura cu Gigi Marga

Admirator al artistei și prieten bun, George Rotaru, de asemenea solist din garda veche a muzicii ușoare, dorește să readucă în atenție repertoriul artistei care a lansat succesul anilor ’60 ”Parfumul florilor de crin” și are în plan să reînregistreze  mai multe melodii din repertoriul artistei, cu aportul vocal al emeritei Gigi Marga, tribut carierei sale. “Timp de patru decenii, artista Gigi Marga a fost o prezență artistică permanentă în programele radio și de televiziune, dar și nelipsită de la crema petrecerilor cu ștaif bucureștene, perioada de când o cunosc eu. Melodiile ei sunt oricând la modă. O voi vizita în curând la New York și sper să fructific întâlnirea și cu un videoclip de colecție. Ea este mentorul meu, de la ea am furat meseria pe care o fac, mai ales în anii când am cântat în Hoolywood împreună”, a precizat George Rotaru, pentru 7est.ro.

SURSA: 7est.ro

A debutat în Corul Patriarhiei

Gigi Marga s-a născut la București în 1929 și a debutat în corul Patriarhiei. A făcut școala de muzică, apoi a cântat în corul Filarmonicii „George Enescu”. În Statele Unite a ajuns cu un turneu, în 1986. Refuzul atutorităților române din acea vreme de a-i prelungi permisiunea de ședere în afara granițelor a grăbit căsătoria sa, ce s-a produs un an mai târziu, astfel devenind cetățean american. „Parfumul florilor de crin”, „Din mici nimicuri”, „Chemare”, „Nu ştiu ce să cred” sunt melodii ce au făcut-o pe Gigi Marga o solistă de legendă.