Procesul de la Tribunalul Constanţa a început în jurul orei 9.00, Gigi Becali purtând un guler cervical şi spunând că nu i s-a permis să poarte acest guler la Penitenciarul Jilava, fapt care i-a agravat afecţiunea.

Gigi Becali a solicitat magistraţilor întreruperea pedepsei din motive medicale, susţinând că are nevoie de o operaţie la coloana cervicală.

"Eu cer întreruperea pedepsei pentru o afecţiune care nu poate fi tratată în regim penitenciar. M-am hotărât să fac operaţia. Am dureri mari, nu pot dormi noaptea. Vreau să fac această operaţie în străinătate, nu în România", a spus Becali în faţa instanţei.

El a precizat că suferă de această afecţiune de aproximativ 20-25 de ani, iar în tot acest timp a încercat să o trateze cu diverse remedii, inclusiv naturiste – venin de albine -, dar tratamentele efectuate nu au avut rezultate.

Becali a mai afirmat că a mers şi la o clinică specializată din Germania, iar medicii i-au spus că dacă nu se operează există riscul ca într-o zi să nu se mai poată mişca.

De asemenea, el a susţinut că, în urmă cu mai mulţi ani, a fost consultat şi de un medic din SUA, care i-a recomandat tot o intervenţie chirurgicală, spunându-i că cel mai indicat este efectuarea acesteia în SUA.

Gigi Becali a susţinut că a amânat intervenţia, pentru că este dificilă şi pentru că i s-a spus că medicina evoluează şi pot apărea noi tehnici de tratament.

Becali s-a arătat nemulţumit de faptul că deocamdată nu i s-a permis să iasă din penitenciar, deşi legea îi permite să aibă 30 de zile libere la un an de executare a pedepsei, el efectuând până acum aproape nouă luni de detenţie.

"ANP funcţionează ca o sectă militară, pe care nu o interesează legile statului. Trebuia să am până acum 20 de zile de ieşire din penitenciar şi mi-au spus că nu reprezintă un stimulent", a spus Becali, mai scrie Mediafax.ro.