Gigantul Toyota și-a prezentat cel mai ambițios proiect. Cum arată orașul viitorului.Video

Toyota va dezvolta pe 175 de acri „orașul viitorului” la poalele Muntelui Fuji, unde 2.000 de persoane printre care şi pensionari vor trăi alături de cea mai nouă tehnologie: case inteligente, design hiper-eficient, robotică ghidată de AI și maşini noi.

Anunțul a fost făcut de managerul Akio Toyoda în cadrul unei prezentări  făcute în cadrul „2020 Consumer Electronics Show” (CES) din Las Vegas. Proiectul ambițios, construit pe locul unei foste fabrici de mașini, a fost supranumit de Toyota „Woven City”.

Aşadar, producătorul auto Toyota şi-a prezentat planurile pentru construirea „oraşul viitorului”, un smart city format din 2.000 de persoane, unde se va testa vehicule autonome, inteligenţă artificială (AI) şi un trai asistat de roboţi..

Comunitatea a fost proiectată de arhitectul danez Bjarke Ingels. Acelaşi care a realizat şi cele 2 centre comerciale din New York, precum și clădirile Google din Silicon Valley și Londra. O stradă va fi rezervată vehiculelor mai rapide, în timp ce o a doua stradă va fi rezervată vehiculelor cu viteză mai mică, precum scutere și biciclete. O a treia va fi „doar pentru pietoni”.

Reședințele angajaților vor fi echipate cu tehnologie inteligentă

Casele vor fi echipate cu tehnologie inteligentă, adică toată casa va fi robotizată pentru a uşura viața de zi cu zi; până şi scoaterea gunoiului va fi făcută de AI . „Reședințele vor utiliza AI bazată pe senzori pentru a verifica starea de sănătate a ocupanților, pentru a satisface nevoile de bază și pentru a îmbunătăți existenţa", a spus Akio. „Acesta este „visul” meu personal, a continuat Toyoda, adăugând că „Ceea ce oferă Toyota este o escaladare spectaculoasă, un adevărat oraș cu oameni reali care vor trăi pentru viitor.

Anul trecut, Toyota a introdus pentru prima dată conceptul său de „e-Palette” , care a fost descris ca un „vehicul electric cu baterii complet automatizate pentru generația următoare, conceput să fie personalizabil pentru o serie de afaceri”.

Potrivit Toyoda, vehiculele automate vor permite transportul cum e şi normal dar, vor fi „agenţi de pază” pentru angajații înfometați.

Pare o nebunie totală, dar nu este aşa, spune Toyoda. Acesta continuă: „Nu a fost nimic de spus, desigur, despre accesul la date, confidențialitatea sau acordurile de dezvăluire pe care rezidenții ar trebui să le semneze înainte să accepte să locuiască în orașul Toyota, însă, alegerea unei populații cu respectarea regulilor rezidențiale locale va fi, fără îndoială, complicată...".