Conform CNN, cel puţin 10 depozite au raportat cazuri în care angajaţii au contractat temutul virus apărut în China. Unul dintre angajaţii cu probleme lucrează la depozitul din Staten Island, New York, şi a fost testat pozitiv după ce ultima oară fusese la muncă pe 11 martie. Băgat în carantină, acesta s-a recuperat în prezent.

Primele cazuri în rândurile angajaţilor de la Amazon au apărut în urmă cu o săptămână, în Queens, New York. Compania a mai confirmat alte teste pozitive cu temutul Covid-19 în Joliet, Illinois, miercuri după-amiaza, dar şi în Moreno Valley (California), Jacksonville, (Florida), Shepherdsville (Kentucky), Brownstown (Michigan), Oklahoma City (Oklahoma), Katy (Texas) şi Wallingford (Connecticut).

Ca măsură de precauţie au fost închise unele puncte de lucru ale gigantului din retail, care e evitat însă închiderea generală. Jurnaliştii CNN au fost informaţi că „se iau măsuri extreme pentru asigurarea siguranţei angajaţilor”.

Printre acestea se numără igienizarea regulată a mânerelor ușilor, a butoanelor lifturilor şi a ecranelor tactile. Totodată, scaunele din sălile de mese sunt dispuse la distanţe considerate sigure. Totuşi, angajaţii au declarat pentru CNN Business că reprezentanţii companiei ar trebui să facă mai multe pentru a le proteja sănătatea.

„Comunicăm angajaţilor verbal, în grupuri mici şi respectând distanţa socială”, a fost reacţia unui purtător de cuvânt al gigantului Amazon. De cealalta parte, angajaţii susţin că politica distanţei sociale nu este realistă în depozite, având în vedere spaţiile limitate din vestiarele în care oamenii sunt obligaţi să treacă unul pe lângă celălalt.

De asemenea, aceştia nu au nici măşti de protecţie, iar situaţia nu va fi rezolvată curând cu toate că şeful companiei, Jeff Bezos, le-a transmis că a făcut toate demersurile pentru ca acestea să ajungă la ei, dar lista de aşteptare este lungă şi prioritatea este legată de spitale.

Amazon.com este o companie americană de comerț online cu sediul în Seattle, Washington şi avea o cifră de afaceri de peste 232,887 miliarde dolari în 2018. Cea mai mare companie de comerț online cu amănuntul este condusă de Jeff Bezos.