„Gică Popescu intră într-o sferă de influenţă care se foloseşte de numele lui”

„Gică Popescu intră într-o sferă de influenţă care se foloseşte de numele lui”

Europarlamentarul Sebastian Bodu a postat marţi un mesaj pe contul său de Facebook în care afirmă că fostul internaţional Gheorghe Popescu "intră într-o sferă de influenţă care se foloseşte de numele lui", considerându-l asftel nepotrivit pentru funcţia de preşedinte al FRF, informează Mediafax.ro.

Bodu a adus aminte în postarea sa de episodul din perioada în care era preşedinte al ANAF, iar Popescu a recunoscut şi a plătit ulterior suma de 400.000 de dolari reprezentând impozitul aferent milionului de dolari primit de la Galatasaray Istanbul în contul transferului fotbalistului rapidist Florin Bratu. "Astăzi Gică Popescu, unul dintre cei mai buni fotbalişti din istoria României, dă lovitura de începere într-un nou meci pentru cariera sa. În mandatul meu de şef al ANAF, am avut ocazia să-l cunosc, indirect, e drept, în circumstanţe deloc favorabile pentru domnia sa. Pentru prima oară, statul începea atunci să aibă voinţă în a face curăţenie într-un domeniu care părea un fel no mans land. Dintre toţi cei controlaţi de Fisc, Gică Popescu a fost singurul care şi-a recunoscut fapta şi chiar a returnat prejudiciul produs statului. Un gest meritoriu. Am avut, însă, atunci, sentimentul, precum îl am şi astăzi, că nu i se potrivesc funcţiile de conducere sau cele care presupun asumarea unor responsabilităţi administrative. Nu pentru că nu are bună credinţă, ci, mai degrabă, pentru că, la fel ca alte simboluri, sfârşeşte prin a intra într-o sferă de influenţă care se foloseşte de numele lui", a scris Bodu.

Parlamentarul european consideră că la fel ca în cazul lui Ghoerghe Hagi, care se încăpăţânează să fie antrenor, Popescu perseverează într-un domeniu în care are o slăbicune evidentă, întrebându-se retoric dacă este într-adevăr drumul său sau al altora. "După revenirea în ţară, Gică Popescu a ales prost mai tot timpul, Dinamo, afaceri nereuşite, problemele cu legea. Mi-ar fi plăcut să-l văd reuşind. La fel cum Gică Hagi, care se încăpăţânează să viseze la o carieră de antrenor, deşi e evident pentru toată lumea că are prea multe de spus pentru a fi înţeles de actualii fotbalişti, la fel şi Gică Popescu insistă într-o carieră managerială, deşi e la fel de evident că suferă de o anumită, să-i spunem, slăbiciune, în acest domeniu. Gică Popescu încă îşi caută drumul, dar oare e drumul lui sau drumul altora?", a mai scris Sebastian Bodu pe contul său de Facebook, scrie Mediafax.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News