Gica Craioveanu, alaturi de imigranti

Gica Craioveanu, alaturi de imigranti

Fostul fotbalist Gheorghe Craioveanu a fost invitat sa dea lovitura de incepere la meciul Paraguay-Mali, prima partida din cadrul Campionatului Mondial al Imigratiei, competitie care se desfasoara zilele acestea la Madrid si la care participa 28 de tari.

Craioveanu a fost insotit de fiul sau. „Am venit sa-i sustin pe romani, compatriotii mei, desi nu ii vad campioni”, a declarat olteanul. La a V-a editie a Campionatului Mondial al Imigratiei si Solidaritatii, echipa Romaniei face parte din grupa G, alaturi de Suedia, Bulgaria si Honduras.

Romania urma sa joace aseara cu Honduras, urmatoarele partide fiind programate pe 24 iunie, cu Bulgaria, si pe 1 iulie, cu Suedia. Referitor la aceasta intrecere, Craioveanu a scris, in cotidianul „AS”, un editorial  intitulat „Fotbalul vorbeste o singura limba”.

„Mondialul este o initiativa mareata pentru ca fotbalul vorbeste o singura limba, iar aceasta competitie este o buna modalitate de integrare a acestui colectiv in Spania. Jucatorii trebuie sa se bucure de aceasta experienta, pentru ca premiul este magnific. Imigrantii vor putea primi o bursa de formare profesionala si vor avea o sansa unica. Nu mi-a placut niciodata cum suna cuvantul „imigrant” si de aceea as opta pentru termenul „oameni de alta etnie”, care suna mai conciliant. Am jucat de cateva ori in reprezentativa Romaniei si stiu ce simti atunci cand imbraci tricoul echipei nationale”, scrie Craioveanu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gheorghe Craioveanu tocmai a renuntat, in urma cu doar cateva zile, la postul de consilier municipal in orasul Getafe, pe care il castigase in urma alegerilor locale din mai.