Evenimentul Zilei > Politica > Ghiță i-a convins pe deputații juriști că este nevinovat
Ghiță i-a convins pe deputații juriști că este nevinovat

Ghiță i-a convins pe deputații juriști că este nevinovat

Decizia fi nală în cazul deputatului PSD va fi luată astăzi în plenul Camerei. Ghiță a spus că a ajuns în situaţia de a avea probleme penale de un an, după ce PSD a pierdut alegerile prezidenţiale, pentru că, „pe căi directe sau indirecte”, se doreşte ca el să facă denunţuri contra lui Victor Ponta

Deputaţii din Comisia Juridică nu au avizat, ieri, cererea de arestare a deputatului PSD Sebastian Ghiţă. Votul care a făcut diferenţa a fost cel al lui Eugen Nicolicea, au declarat surse parlamentare pentru EVZ. Mai exact, din 21 de voturi exprimate, 10 au fost „pentru”, 5 abţineri şi 6 au fost „împotrivă”. Astfel, nu a fost întrunit numărul de voturi necesare pentru arestarea sa. La limită, deputaţii jurişti au încuviinţat însă reţinerea deputatului PSD. Pe holuri se discuta că Ghiţă va fi salvat de arestare şi la votul de azi din Camera Deputaţilor.


FOTO: Sebastian Ghiță a acuzat procurorii că sunt dispuși să creadă un personaj certat cu legea pentru a-și atinge scopurile„Sunt acuzat de două infracţiuni de dare de mită: şefului procuraturii şi şefului poliţiei. Mita ar consta în menţinerea în funcţie a acestor oameni”, a spus Ghiţă, în faţa jurnaliştilor, la finalul audierilor. „Adică, aceşti oameni cu cariere de 10-15 ani, cu un parcurs profesional setat de lege, procurorul numit de doamna Laura Codruţa Kovesi, în două rânduri şi de CSM, iar poliţistul avansat subsecretar de stat de primul ministru Cioloş, acum”, a adăugat deputatul PSD.

Ghiţă a mai explicat că procurorul Liviu Tudose, care a fost arestat în dosarul său, s-ar fi întâlnit cu fostul premier Victor Ponta, dar nu pentru a discuta despre funcţii, ci pentru a-i da o invitaţie la un concert al orchestrei simfonice din Prahova, unde cânta fiica sa. El a mai spus că nu a participat la această întâlnire, dar ştie despre ce a fost vorba.„Invitaţia era la şase luni după ce acel presupus dosar, din care se scoteau informaţii se trimisese în instanţă”, a mai spus Ghiţă, în legătură cu Liviu Tudose.

Ghiţă a lăsat de înțeles că ar fi victima unui atac politic şi că ţinta ar fi, de fapt, Victor Ponta. „Am ajuns în această situaţie de un an de zile, după pierderea alegerilor prezidenţiale de către partidul în care m-am înscris. De un an de zile se doreşte ca eu să ofer denunţuri împotriva lui Victor Ponta”, a spus Ghiţă.

În spatele uşilor închise, programul oferit de Sebastian Ghiţă a fost inedit: el a venit şi cu un videoproiector, cu care a prezentat un filmuleţ în care era detaliată „activitatea infracţională” a lui Alexe Răzvan. Înregistrarea conţine colaje cu fotografii ale lui Alexe Răzvan alături de personaje controversate din lumea mondenă, dar şi detalii despre dosarele în care este vizat, inclusiv cel în care se vorbeşte despre trafic de droguri.

Deputații PNL, amenințați

Liberalii au anunţat, ieri, după şedinţa conducerii partidului, că parlamentarii care vor absenta de la voturile finale „de azi si de mâine”(n. red. marţi şi miercuri) nu se vor mai regăsi pe viitoarele liste parlamentare. „Sunt două voturi fundamentale pentru activitatea Parlamentului şi, da, le-am spus foarte clar şi eu, şi domnul Blaga şi am şi votat de altfel: cine lipseşte nemotivat nu se va mai regăsi pe listele PNL în alegerile parlamentare”, a declarat Alina Gorghiu.