Evenimentul Zilei > Justitie > Ghiță, dezvăluiri PERICULOASE: Kovesi l-a șantajat pe Iohannis, pentru un nou mandat la DNA
Ghiță, dezvăluiri PERICULOASE: Kovesi l-a șantajat pe Iohannis, pentru un nou mandat la DNA

Ghiță, dezvăluiri PERICULOASE: Kovesi l-a șantajat pe Iohannis, pentru un nou mandat la DNA

Laura Codruța Kovesi l-ar fi șantajat pe președintele Klaus Iohannis, pentru a obține o nouă numire în fruntea DNA. A spus-o Sebastian Ghiță într-o intervenție la Realitatea TV. Acesta o acuză pe Kovesi că i-ar fi coordonat pe controversații procurori Onea și Negulescu de la DNA Ploiești. Fostul deputat a dat publicității fragmente din încheieri ale instanței prahovene și susține că ar fi fost arestat ilegal într-unul din dosarele sale.

"Am suficientă experienţă, şi aveam şi atunci, să îmi dau seama că, la momentul la care la Braşov începuse să se ţeasă şi desţeasă aranjamente juridice, toate acele lucruri vor fi îndreptate împotriva familiei Iohannis. Şi că doamna Kovesi organizează o capcană prin care vrea să obţină o nouă numire la DNA, şantajându-l pe preşedinte, ceea ce a şi făcut", a spus Ghiţă la Realitatea TV, adăugând "Îmi este clar că ceea ce au făcut Negulescu şi Onea a fost o acţiune dirijată şi încurajată de Codruţa Kovesi, capul, şefa grupului infracţional organizat de la DNA Ploieşti". 
Sebastian Ghiță susține că, în 2017, într-unul din dosarele sale, nu ar fi fost citat și ar fi fost pus un avocat din oficiu care ar fi spus instanței că e de acord cu cererile DNA Ploiești. ”Un domn Părău. Nu ştiu dacă are vreun aranjament cu Portocală sau nu. O să aflăm. Dar acest domn Părău a apărut acolo ca avocat din oficiu şi m-am trezit că scrie negru pe alb, aveţi documentele. Domnul Părău, avocatul meu, e adevărat venit din oficiu, a spus: "Domne, eu sunt de acord cu ce zic procurorii, avocat fiind, susţin ideea procurorilor de a-mi aresta clientul", a arătat Sebastian Ghiță conform sursei citate. Când a fost emis un nou mandat de arestare, susține fostul parlamentar, decizia nu ar fi fost comunicată, pentru ca după câteva zile instanța să decidă că ar fi apărut o eroare materiale: "Un judecător care vede că se întâmplă lucrul ăsta nu îşi dă seama că e un proces aranjat? Şi mai mult, îmi iei şi dreptul de a contesta acest lucru, nu îmi comunici decizia, după 7 zile faci o notă internă, doar tu cu tine judecător, şi declari că dreptul pe care tu l-ai decis, tu judecător spui "cu drept de apel în 3 zile de la comunicare" şi după 7 zile, zici "a fost o eroare materială dreptul ăsta".