Ghiţă, prima încălcare a controlului judiciar pe 2017

Ghiţă, prima încălcare a controlului judiciar pe 2017

Sebastian Ghiţă nu s-a prezentat nici astăzi la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova pentru a semna conform procedurilor impuse prin măsura controlului judiciar pe cauţiune, fiind pentru a doua oară când încalcă această obligaţie.

Surse din cadrul Poliţiei au declarat că, potrivit programului de supraveghere stabilit anterior, Ghiţă trebuia să se prezinte la IPJ la ora 10.30, însă nu a venit până la acest moment.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va lua în dezbatere, pe 5 ianuarie, cererea DNA de arestare preventivă în lipsă a fostului deputat Sebastian Ghiţă, dispărut de două săptămâni,.

Procurorii au cerut în instanţă, pentru a doua oară, înlocuirea măsurii controlului judiciar pe cauţiune cu măsura arestării preventive, după ce fostul parlamentar a încălcat termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foşti şefi din poliţie şi parchete.

Ne puteți urmări și pe Google News

Marţi, 27 decembrie, magistraţii de la ÎCCJ au respins o primă cerere a DNA de arestare în lipsă a lui Sebastian Ghiţă, însă au menţinut interdicţia ca acesta să părăsească teritoriul României. Ulterior, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a transmis, joi, către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, documentele prin care a informat instanţa supremă asupra faptului că Sebastian Ghiţă a încălcat termenii controlului judiciar prin neprezentarea la sediul Poliţiei.

Ghiţă trebuia să se prezinte la IPJ Prahova joi, la ora 10,30, pentru a semna în cadrul controlului judiciar, însă nu a venit şi nici a fost găsit de poliţişti la domiciliul său din municipiul Ploieşti, el încălcând, în acest fel, termenii controlului judiciar. În aceste condiţii, procurorii DNA Ploieşti au cerut judecătorilor înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestul preventiv.

Sebastian Ghiţă a fost ultima dată la IJP Prahova în ziua de 19 decembrie pentru a semna în cadrul controlului judiciar pe cauţiune. Ulterior, el a fost citat să se prezinte, la data de 21 decembrie, la DNA Ploieşti în dosarul Ponta-Blair, însă nu a venit, la sediul Parchetului ajungând doar avocaţii săi.

În aceste condiţii, fostul deputat a fost căutat la domiciliul său şi la mai multe adrese despre care se cunoştea că sunt frecventate de fostul parlamentar, fără a fi însă găsit, au precizat surse apropiate anchetei.

Ghiţă a fost dat în consemn în punctele de trecere a frontierei şi este căutat pe teritoriul întregii ţări.