Evenimentul Zilei > Politica > Ghimpu, despre fostul aliat,Vlad Plahotniuc: ”S-a lipit de Petrom, de Oleg Voronin și apoi de alianța cu noi”
Ghimpu, despre fostul aliat,Vlad Plahotniuc: ”S-a lipit de Petrom, de Oleg Voronin și apoi de alianța cu noi”

Ghimpu, despre fostul aliat,Vlad Plahotniuc: ”S-a lipit de Petrom, de Oleg Voronin și apoi de alianța cu noi”

Arestarea nepotului său, Dorin Chirtoacă l-a scos din minți pe liderul liberalilor moldoveni, Mihai Ghimpu, care l-a atacat în termeni duri, pe fostul coleg de alianță, Vlad Plahotniuc.

„Dacă știam că Dorin Chirtoacă și Iurie Chirinciuc au dosare deschise în 2015, o mie de ani nu vedea Plahotniuc coaliție. PL nu a fost niciodată nici cu PD, nici cu PLDM. Plahotniuc și Filat mai nu s-au bătut odată. Și eu cu Filat mai nu m-am bătut, pe Iorga”, a declarat  președintele PL, Mihai Ghimpu, potrivit agora.md.

În opinia sa, PL nu este vinovat de ceea ce se întâmplă în politica moldovenească, ci doar cetățenii care au votat.

”Plahotniuc a fost șmecher. Niciodată nu s-a certat cu nimeni. E un om care știe a se lipi de cine trebuie. S-a lipit de Petrom, apoi de Oleg Voronin, apoi de alianță cu noi, Filat, apoi de mine. Așa fac unele persoane care se ridică, cresc și pe urmă se cred mai sus de Dumnezeu. Eu lucrurile astea le-am tăcut pentru că altă alternativă nu era. Cel care s-a ridicat datorită încrederii noastre să vină acum și să-mi spună mie că e lupta cu corupția? Plahotniuc nu-ți face reproșuri, el te trăsnește”, a conchis Mihai Ghimpu.

Dorin Chirtoacă, edilul suspendat al Chișinăului, este acuzat de trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, în dosarul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) din Republica Moldova, de anchetare al construirii unor parcări cu plată în Chişinău.