Ghidul suprem al Iranului: Vom sprijini orice națiune și grupare care luptă împotriva Israelului

Ghidul suprem al Iranului: Vom sprijini orice națiune și grupare care luptă împotriva Israelului

”De-acum înainte, vom sprijini orice națiune și orice grup care luptă împotriva regimului sionist, în toată lumea, și nu ne temem să declarăm asta”, a afirmat ghidul suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei, lansând din nou un atac virulent la adresa Israelului.

 ”Regimul sionist este o adevărată tumoare canceroasă în această regiune și ar trebui extirpată. Și cu siguranță va fi extirpată”, a spus Khamenei în discursul rostit azi în timpul rugăciunii de la Universitatea din Teheran.

Ghidul suprem al Iranului a mai afirmat că Teheranul nu va renunța la programul său nuclear, iar ”sancțiunile Occidentului nu vor face altceva decât să aducă noi beneficii industriei noastre naționale”.

De asemenea, a precizat Khamenei, ”Israelul a devenit ”mai slab și mai izolat„ în Orientul Mijlociu din cauza revoluțiilor pe care el le-a definit drept ”deșteptările Islamice”, care s-au răspândit în regiune, relatează Washington Post.

Ne puteți urmări și pe Google News

În plus, Khamenei a sugerat că sprijinul Iranului pentru gruparea militantă palestiniană Hamas și pentru gruparea Hezbollah din Liban au contribuit la victoria în bătăliile lor cu ”statul sionist”. Discursul rostit de Khamenei a avut loc la câteva ore de la lansarea, de către Iran, a unui mic satelit de observaţie experimental, cel de-al treilea din 2009, potrivit mass-media iraniană.