Aceastea sunt rezultatele mai multor studii efectuate de-a lungul timpului. Jurnaliștii publicației „The Sun” le-au pus cap la cap și au întocmit un ghid al sănătății pe zile.
LUNI. PROBLEME CU INIMA
Cercetătorii scoțieni au descoperit că numărul persoanelor care mor de infarct este cu 20% mai mare luni decât în restul săptămânii. „Vârful deceselor din cauza bolilor de inimă poate fi explicat prin consumul mai mare de alcool din weekend. O altă cauzaă poate fi și stresul de la serviciu”, explică dr. Christine Evans, autorul studiului desfășurat pe zece ani.
Surprinzător, luni este cea mai proastă zi să începeți o dietă. Unul din trei oameni care începe regimul la începutul săptămânii cedează tentațiilor până marți seara.
MARȚI. CELE MAI MULTE NAȘTERI
Marțea este cea mai stresantă zi a săptămânii, arată un studiu care a inclus 3.000 de britanici. Pentru că în prima zi a săptămânii angajații se pun la curent cu ultimele bârfe și pornesc, în general mai greu, marți, sarcinile la serviciu se aglomerează.
Tot marți, au loc cele mai multe nașteri, arată statisticile. Nu există însă o explicație a fenomenului.
MIERCURI. ZI DE JOGGING
Unul din patru britanici crede că miercuri este cea mai bună zi pentru întâlniri romantice, arată un studiu efectuat pe 8.000 de persoane singure. Dacă întâlnirea merge prost, încă le  mai rămâne timp să planifice ieșiri cu prietenii, la sfârșitul săptămânii.
Miercuri este și cea mai potrivită zi să ieșiți în parc pentru o alergare. Asta vă va ajuta să scăpați de stresul acumulat în prima parte a săptămânii.
JOI. ZI DE SEX
Un studiu efectuat de cercetătorii de „The London School of Economics” arată că joia este cea mai potrivită zi a săptămânii ca să faceți dragoste. Există și o explicație medicală: nivelul de cortizol, care stimulează producția de hormoni sexuali, atinge vârful în această zi.
Nivelul de testosteron este mai mare în cazul bărbaților, la fel și cel de estrogen în cazul femeilor.
VINERI. RENUNȚI LA FUMAT
Cei care încearcă să se lase de fumat vinerea au cu 57% mai multe șanse de reușită decât cei care fac acest lucru în alte zile ale săptămânii, arată un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Lancaster. „Voința va fi suficient de mare încât să treci peste tentațiile din weekend”, motivează autorii.
Tot vineri au loc cele mai multe accidente, arată statisticile. Intervalul negru este 16.00-17.00.
SÂMBĂTĂ. STAI DEPARTE DE ALCOOL
Sâmbăta, numărul celor care ajung la spital în comă alcoolică este cu 70% mai mare decât în restul săptămânii, potrivit „British Medical Journal”.
DUMINICĂ. CELE MAI MULTE FRACTURI
Cei mai mulți oameni ajung la spital cu fracturi, duminică, arată un studiu danez. Medicii pun acest lucru pe seama consumului crescut de alcool de sâmbătă seara. „Duminica, ies și cei mai mulți copii al joacă și tot atunci, au loc și cele mai multe competiții sportive”, mai spun medicii danezi.