Considerat unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți actori, Gheorghe Visu (64 de ani), atât de simpatizatul „Stătică”, cum îi zic încă unii după rolul din serialul de la ProTV, este de nerecunoscut. Mai slab cu aproape 30 de kilograme, Visu pare întinerit și spune că este foarte mulțumit de performanța sa.

Puțină lume știe, dar actorul se îngrășase mult după ce renunțase la fumat. În urmă cu câțiva ani, Visu s-a îmbolnăvit serios de plâmâni și chiar a suferit o intervenție chirurgicală. „Luasem atât de multe kilograme, încât trebuia să mă închei întâi la pantofi și abia apoi la nasturii de la pantaloni. Acum mă mișc mult mai ușor”, se destăinuie el încântat. Apoi adaugă că a început să facă mai multe lucruri la care renunțase și chiar i-a revenit cheful de muzică. „Vreau să învăț ceva nou la chitară”, a mărturisit el. Și apoi spune că slăbitul l-a ajutat mult la respirație.


FOTO;Gheorghe Visu e un împătimit chitaristArăta ca un prosper om de afaceri

De slăbit, actorul Teatrului Mic a trebuit s-o facă repede, pentru a primi unul dintre rolurile principale ale unui film premiat și lăudat la toate marile festivaluri: „Câini”. „Ținta a fost rolul propus de regizorul Bogdan Mirică, care mi-a plăcut enorm. De la început el s-a gândit la mine și mi-a zis: <>. I-am răspuns imediat că trebuie să vedem cum facem să slăbesc. Surprinzător, deși nu prea eram sănătos, arătam dolofan, ca un prosper om de afaceri. Așa a ajuns Gheorghe Visu să slăbească 27 de kilograme, pentru un personaj impresionant și pe care acum publicația franceză Télérama îl compară cu starurile westernului american. „A fost simplu când motivația este puternică. Eu nu știu ce înseamnă excese sau dietă asociată. Și cât am văzut că lucrurile o iau la vale și am început să pierd kilogramele, m-am entuziasmat. Am slăbit aproape 10 kg în prima lună, pe urmă a fost ceva mai ușor. Oricum, a fost spectaculos și am primit un tonus mai bun”, spune el.

Visu a mai luat câteva kilograme de atunci. „Sunt foarte bine, am mai pus un pic pentru că eram destul de scheletic când am terminat filmul.

Despre rolul său din „Câini”, Visu spune că este un fel de „Colombo”, personaj al cărui fan a fost, iar povestea filmului este despree trei bărbați puternici. „Nu pot să vorbesc despre subiectul filmului și ce vor face aceșt bărbați, dar pot să spun că finalul este cu mine, iar asta m-a impresionat”, a mai spus el.

Fiica lui Visu și-a vândut apartamentul de dragul câinilor

Ultimul rol al lui Gheorghe Visu este în „Câini”, dar nici acasă patrupedele nu-i dau pace. Fiica sa, care a urmat bioinginerie genetică, crește șase animale. „Fiica mea nu a fost interesată de partea artistică. Ea a ales domeniul medicinei veterinare. Iubește mult animalele și chiar a trebuit să își vând apartamentul pentru a le crește. Iubește și crește câini, cinci-șase la număr, nu mai mulți, dar când moare unul, apare altul. Am avut noroc și acum am rezolvat cu casa”, spune actorul. În domeniul artistic este însă soția sa. Actorul este căsătorit de zeci de ani, iar partenera sa de viață este secretar litar la Teatrul Mic. Actorul spune că ține cont de părerea ei când vine vorba de un rol și ea este cea care îl ajută să învețe și textele. „E destul de obiectivă și îi place foarte mult ce face. Însă dacă îmi place ceva foarte mult, fac cum îmi place mie”, adaugă el.


FOTO: Gheorghe Visu, pe vremea când apărea în „Faleze de nisip”i