Naționala feminină de handbal a României a început să treacă prin emoțiile participării la Jocurile Olimpice, odată cu aflarea viitoarelor adversare pe care le va întâlni în grupele turneului final de la Rio de Janeiro. „Tricolorele” pregătite de Tomas Ryde au fost incluse într-o grupă dificilă, din care mai fac parte Brazilia, Angola, Muntenegru, Spania și Norvegia.


FOTO;Handbalistele „tricolore” au șansa de a triumfa la JO din Brazilia FOTO: AGERPRESConform programului stabilit de organizatori, România se poate considera norocoasă la debut, joc în care va întâlni Angola.

„Condiții există cum n-au fost vreodată”

Gheorghe Tadici, fostul selecționer al naționalei feminine, a declarat, pentru EVZ, că România trebuie să profite de faptul că va debuta împotriva selecționatei africane, fiind de părere că fetele noastre sunt măsură de a cuceri una dintre medalii, la JO. „Este îmbucurător faptul că avem primul meci cu Angola, însă după aceea vom da de greu. Era mai rău dacă era și Coreea de Sud în grupa noastră. Dar vom intra cu dreptul în competiție. Naționala este în plină creștere în momentul de față, e foarte bine sudată. Condiții există cum n-au fost niciodată. Nu văd de ce n-ar putea să tindă spre o medalie. Fetele vor trage pentru aur de această dată”, ne-a spus Tadici.

După Campionatul Mondial de anul trecut, când România a cucerit medalia de bronz, selecționata lui Tomas Ryde este văzută acum printre marile favorite la Jocurile Olimpice. În cealaltă grupă se vor înfrunta Suedia, Rusia, Olanda, Franța, Argentina și Coreea de Sud. Primele patru națiuni clasate se vor califica în sferturile de finală, urmând ca această fază să se dispute după sistemul: 1A-4B, 2A- 3B, 1B-4A, 2B-3A. Până la debutul la Jocurile Olimpice de la Rio, naționala feminină a României se află într-un stagiu de pregătire la Ploiești, ce are ca scop pregătirea ultimelor două partide din preliminariile Campionatului European din 2016, cu Lituania (1 iunie, în deplasare) şi cu Belarus (4 iunie, la Piatra Neamţ).