Evenimentul Zilei > Social > Gheorghe Popa, criminalistul care a apărut la Discovery, noul rector al Academiei de Poliţie
Gheorghe Popa, criminalistul care a apărut la Discovery, noul rector al Academiei de Poliţie

Gheorghe Popa, criminalistul care a apărut la Discovery, noul rector al Academiei de Poliţie

Chestorul de poliţie Gheorghe Popa, director al Institutului pentru Studii de Ordine Publică, a fost numit, prin ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor, în funcţia de rector al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".

Potrivit unui comunicat al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), ceremonia de instalare în funcţie a avut loc astăzi, la sediul Academiei de Poliţie. El va ocupa această funcţie timp de şase luni, până la organizarea alegerilor. 
Fostul rector se întoarce la Maramureş
Începând de sâmbătă, chestorului Liviu Tăut i-a încetat de drept împuternicirea din funcţia de rector al Academiei de Poliţie, acesta urmând a-şi relua atribuţiile de şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.
Celebru pe Discovey
În 2003, Gheorghe Popa a intrat in istoria criminalisticii prin metoda luării amprentelor de pe plante. Metoda a fost preluată de specialiştii FBI şi de cei de la Interpol, iar descoperirea a fost prezentată într-un documentar pentru Discovery. 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: