Evenimentul Zilei > Actualitate > GESTUL ANULUI făcut de un PRIMAR UDMR. IMAGINEA ISTORICĂ îi poate apropia pe ROMÂNI ŞI MAGHIARI cum nu S-A ÎNTÂMPLAT NICIODATĂ. Kovacs Laszlo le-a arătat celor din “64 de Comitate” UN EXEMPLU DE CIVILIZAŢIE
GESTUL ANULUI făcut de un PRIMAR UDMR. IMAGINEA ISTORICĂ îi poate apropia pe ROMÂNI ŞI MAGHIARI cum nu S-A ÎNTÂMPLAT NICIODATĂ. Kovacs Laszlo le-a arătat celor din “64 de Comitate” UN EXEMPLU DE CIVILIZAŢIE

GESTUL ANULUI făcut de un PRIMAR UDMR. IMAGINEA ISTORICĂ îi poate apropia pe ROMÂNI ŞI MAGHIARI cum nu S-A ÎNTÂMPLAT NICIODATĂ. Kovacs Laszlo le-a arătat celor din “64 de Comitate” UN EXEMPLU DE CIVILIZAŢIE

Kovacs Laszlo, primarul UDMR din Vâlcele (jud. Covasna), este autorul unui gest care este un veritabil exemplu de civilizaţie europeană şi care este în antiteză cu acţiunile extremiste generate de grupări precum Mişcarea de Tineret 64 de Comitate din Ungaria (HVIM).

Edilul a participat la manifestările de Ziua Națională desfășurate în municipiul Sfântu Gheorghe purtând eșarfa tricolor. El a fost însoțit de tineri îmbrăcați în costume populare secuiești și românești.

Ideea a pornit din redacția cotidianului de limba română Mesagerul de Covasna, care a lansat o inițiativă în acest an prin care i-a îndemnat pe români să vină la manifestările de Ziua Națională însoțiți de un prieten maghiar.

La acest apel au răspuns atât locuitorii, cât și conducerea comunei Vâlcele. Astfel, pe lângă primarii din Barcani, Sita Buzăului, Valea Mare, Hăghig, la manifestările de la Sfântu Gheorghe a participat şi primarul comunei Vâlcele, domnul Kovacs Laszlo.

„Pe mine nu m-au ales doar maghiarii, ci şi românii sau romii, astfel că am  datoria, în calitate de primar, să-i reprezint pe toţi şi să fiu alături de ei la Ziua Naţională a României”, a spus Kovacs Laszlo pentru Mesagerul de Covasna.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.