„Şeful statului rus, Vladimir Putin, a semnat un decret privind decorarea preşedintelui (Serbiei) Aleksandar Vucic cu ordinul Aleksandr Nevski pentru contribuţia sa personală majoră în dezvoltarea cooperării multilaterale cu Federaţia Rusă”, se menţionează în comunicatul Kremlinului.

Preşedintele Serbiei este un oaspete frecvent la Moscova, remarcă în acest context presa rusă. În octombrie, el a efectuat o vizită în capitala Rusiei pentru o întâlnire cu Vladimir Putin după escaladarea situaţiei din Kosovo. Aleksandar Vucic a declarat presei după discuţiile cu liderul rus că l-a informat pe acesta 'până la cel mai mic detaliu cu privire la situaţia din Kosovo' şi că 'este foarte mulţumit de această întâlnire', aminteşte cotidianul rusesc Kommersant.

Kremlinul a anunţat anterior că preşedintele Vladimir Putin are programată pentru luna ianuarie o vizită de lucru în Serbia. La rândul său, Vucic anunţase că îl aşteaptă pe şeful statului rus într-o vizită la Belgrad în data de 17 ianuarie, conform media sârbe, scrie Agerpres.

Te-ar putea interesa și: