Evenimentul Zilei > Social > Gest nobil la Constanța. Fotografii își vând lucrările pentru copiii cu autism
Gest nobil la Constanța. Fotografii își vând lucrările pentru copiii cu autism

Gest nobil la Constanța. Fotografii își vând lucrările pentru copiii cu autism

Peste 30 de fotografi amatori și profesioniști și-au unit eforturile într-un vernisaj eveniment de fotografie la Constanța cu scopul de a-și vinde lucrările într-un eveniment caritabil, pentru proiectele Centrului de Autism Marea Neagră. Fondurile strânse vor fi folosite pentru achiziționarea unui echipament de 5.000 de euro pentru recuperarea copiilor cu autism.

Vernisajul a avut loc într-un centru comercial din Constanța în prezența a zeci de persoane. Potrivit psihoterapeutului Adrian Gemănaru, până în data de 26 februarie 2019, zeci de fotografi din cadrul Școlii Avatar Studio își vor prezența cele mai bune fotografii, multe dintre acestea fiind premiate și apreciate în diverse expoziții de fotografie. “Este încă o dovadă, printre alte sute de dovezi, că în Constanța spiritul civic există la cote înalte, iar oamenilor de pasă de semenii lor aflați în suferință”, a declarat președintele Centrului Terapeutic Marea Neagră, Adrian Gemănaru..

Cu fondurile strânse în urma expoziției, va fi achiziționat un echipament Sound Beam din Anglia, care este utilizat în recuperarea copiilor dizabilități, prin intermediul terapiei cu muzică. Valoarea echipamentului este de 5.000 de euro. “Fotografia si muzica sunt aduse una lângă alta într-un proiect dedicat copiilor cu nevoi speciale. Sperăm din tot sufletul să existe constănțeni care să vină și să cumpere aceste tablouri frumoase, pentru a putea să ne atingem obiectivul propus, acela de a ajuta tot mai mulți copii cu afecțiuni din spectrul autist”, a spus psihologul Adrian Gemănaru.(Foto Școala Avatar)